Ingrediente
400 gr foietaj congelat, 500 ml lapte, 2 linguri faina, 2 linguri amidon, 4 galbenusuri, 4 linguri zahar, 1/2 pastaie de vanilie, 2 plicuri zahar vanilat, 250 gr frisca lichida indulcita
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
24 voturi
Mod de preparare
Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 12 minute.
Crema: intr-un vas (care urmeaza a fi pus pe foc) frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina si amidonul si treptat laptele. Amestecam pana se omogenizeaza, adaugam vanilia despicata in doua, apoi punem pe foc mic si lasam pana se ingroasa ca o budinca. Amestecam mereu pt a nu se prinde de fundul vasului. Cand s-a ingrosat luam de pe foc, scoatem pastaia de vanilie si adaugam zaharul vanilat (nu mi s-a parut suficient de aromata doar cu pastaia de vanilie).
Lasam cateva minute sa se raceasca un pic (nu trebuie sa fie rece) apoi intindem crema peste prima foaie.
Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita si dupa ce s-a racit crema o intidem peste crema.
Asezam a doua foaie si apasam usor cu palmele sa se lipeasca de frisca, apoi o pudram cu zahar pudra.
Dam prajitura la rece minim o ora inainte de servire, asta daca aveti rabdare, eu nu am avut si am taiat atunci imediat si am mancat 2 felii :).
Ioana Stefanescu , 27 mai 2015
Se adauga la budinca de galbenusuri si albusurile batute spuma,chiar dupa ce s-au luat de pe foc.Am aflat asta de la un cofetar profesionist
Alexandrina Albu , 26 aprilie 2015
Si ce facem cu albușurile? Nu cumva se bat separat si se încorporează in budinca?
Colita Mariana , 23 februarie 2015
Sora mamei mele facea si foile ,am facut si eu acum multi ani,nu mai am reteta,era ceva cu untura,daca stiti cumva reteta,va rog s o publicati pentru ca era f buna.Reteta dvs desigur!
Ana Enache , 29 iulie 2014
Arata foarte bine,cred ca am sa o incerc si eu
Mindru Doina , 22 februarie 2014
pare buna rau ..o sa incerc si eu
Mihaela Grapa , 21 februarie 2014
cred ca e un deliciu mmmmm
Egidio Sperotto , 18 februarie 2014
INTERESANTA..
Adéla Dobre Magyar , 22 decembrie 2013
O sa fac de Craciun, arata minunat si cred ca e si foarte buna.Cindva se gasea la cofetarii,Multumesc.
Roua Save , 11 noiembrie 2013
mmm ma mir ca au mai ramas pentru poza :)
Sidy (Chef de cuisine) , 16 martie 2013
Waw...cat de bun trebuie sa fie !!! De la mine ai * * * * * bravo !