Se pregateste crema astfel :
-din cantitatea totala de lapte (pasteurizat=gata fiert) se opresc 0,5 l , iar restul se pune la incalzit impreuna cu cele 6-7 linguri zahar tos;
-cele 4 plicuri de pudding se pun intr-un castron si se amesteca incetul cu incetul cu cele 0,5 l lapte rece, galbenusurile, plicurile de zahar vanilat, cele 4-5 linguri faina si praful de sare ;
-dupa ce s-a omogenizat, aceasta compozitie se adauga laptelui de pe foc si se amesteca in mod continuu (sa nu se formeze cocoloase) pana la ingrosare ; (compozitia se toarna in lapte inainte ca acesta sa se fi devenit fierbinte tot pentru evitarea cocoloaselor);
-dupa ce s-a ingrosat crema se ia de pe foc si se racoreste (eu am racorit-o introducând cratita intr-o "baie" de apa ca sa nu dureze);
-in crema racorita se adauga untul (aflat la temperatura camerei) amestecand continuu pana la omogenizare ;
-se intinde crema pe una din foile de cremsnit, dupa care a doua se pune deasupra ;
-se acopera cu o folie si se tine 3 ore in frigider dupa care se taie cu un cutit inmuiat in apa calda (pentru un aspect perfect)
Pofta buna !
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii