Ingrediente
10 crenvusti, 1/2 pliculet de drojdie uscata, 1 cescuta cu lapte, sare, un albus de ou, 1 cubulet de unt/margarina, faina cat cuprinde, Pentru uns:, 1 galbenus de ou+2 linguri de lapte, sare grunjoasa, susan
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Dupa acest timp, punem untul topit si caldut, sare, albusul de ou si faina putin cate putin pana formam un aluat elastic si usor de intins, fara sa se lipeasca.
Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, intindem aluatul intr-o foaie, nu foarte subtire si o taiem fasii. Fiecare crenvusti il invelim in aluat si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele si presaram deasupra sarea grunjoasa si susan.
Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Foarte buni la micul dejun cu un iaurt de baut!