autor:

Daniela_Gherca

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu carne

Crenvusti in aluat

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2016

Ingrediente
10 crenvusti, 1/2 pliculet de drojdie uscata, 1 cescuta cu lapte, sare, un albus de ou, 1 cubulet de unt/margarina, faina cat cuprinde, Pentru uns:, 1 galbenus de ou+2 linguri de lapte, sare grunjoasa, susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Fierbem crenvustii cateva minute. Intre timp, punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva.

Dupa acest timp, punem untul topit si caldut, sare, albusul de ou si faina putin cate putin pana formam un aluat elastic si usor de intins, fara sa se lipeasca.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, intindem aluatul intr-o foaie, nu foarte subtire si o taiem fasii. Fiecare crenvusti il invelim in aluat si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele si presaram deasupra sarea grunjoasa si susan.

Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Foarte buni la micul dejun cu un iaurt de baut!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvusti in aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 10 crenvusti
  • 1/2 pliculet de drojdie uscata
  • 1 cescuta cu lapte
  • sare
  • un albus de ou
  • 1 cubulet de unt/margarina
  • faina cat cuprinde
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou+2 linguri de lapte
  • sare grunjoasa
  • susan

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaje "Cocktail"