Reteta postata pe: 08 iunie 2012
Ingrediente
150 g unt, 4 galbenusuri, 1 praf de sare, coaja rasa de la 1/2 lamaie, 1 plic zahar vanilinat, 2 linguri de vin alb (am pus apa minerala, n-am avut vin), 100 g smantana, 350 g faina, 300 g gem de capsune
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea, zaharul vanilinat, smantana, coaja rasa de lamaie, vinul si faina cernuta. Se framanta aluatul pana la omogenizare. Se intinde aluatul si se impatureste de 3 ori, se inveleste in folie de plastic si se da la rece pentru 15 minute. Repetati acest lucru de 3 ori. Se intinde o foaie groasa de 5 mm care se taie in patrate, se aseaza in mjloc cate o lingurita de gem, se ruleaza patratul si i se da forma de corn. Se pun in tava de copt in care s-a pus o foaie de copt si se ung cu galbenusul ramas. Se coc la foc mediu timp de 25-30 min, in cuptorul preincalzit. Eu uneori inlocuiesc gemul cu branza dulce. Aceste cornulete sunt numai bune de insotit o cafea sau un ceai cat si de luat la pachet. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si
12 voturi
15 comentarii
3h
Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate