Cuburi cu migdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cuburi cu migdale

Ingrediente

  • aluat~
  • - 250g faina (eu am pus ca.300g deoarece aluatul a fost c-am moale si lipicios)
  • - 1 virf cutit praf copt
  • - 1 priza sare
  • - 120g zahar pudra
  • - 1 pac.zahar vaniliat
  • - 3 picaturi de esnta de lamiie(eu am pus coaja de la 1 lamiie)
  • - 1 ou
  • - 2ls lapte
  • - 200g unt/marg.Rama
  • ~umplutura~
  • - 120g zahar
  • - 100g unt/Marg.Rama
  • - 80g miere de albine
  • - 250g migdale taiate
  • -1 pac.zahar vaniliat
  • ~glazura~
  • 150-200g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Din ingredientele de aluat se prepara un aluat compact dar destul de moale incit sa se poata modela usor.Acesta se imparte in 2 parti egale si se puna la rece pt. ca. 30 min.

In acest timp se pune pe foc zaharul,mierea si untul si amestecind se lasa sa inceapa sa clocoteasca.

Se trage totul deoparte si se amesteca cu migdalele si zaharul vaniliat, si s elasa sa se raceasca.

Intr-e timp se intind cele doua parti de aluat , cu o grosime de cit spinarea cutitului ca. 2 chiar

3 mm.

Aluatul seintinde cel mai bine intr-e doua hirtii de copt.

O parte din aluat se pune direct cu hirta de copt in tava, se toarna si niveleaza uniform deasupra umputura, peste care se pune a doua partte de aluat.

*atentie*

Inainte sa se aseze a doua parte de aluate, este bine sa se faca proba daca acesta se desprinde de pe hirtia de copt.Daca se desprinde greu, este bine sa se puna in frigider pentru citeva minute.Astfel se desprinde mai usor.

Totul se preseaza deasupra usor si se introduce la copt in cuptorul peincins la 180°C pentru ca 18-20 min.

Se scoazte si se lasa sa se racesca complet.Dupa racire s eportioneaza in marimi si forme dorite.

Acestea se glaseaza in ciocolata topita intr-un recioient potrivit cantitatii de ciocolata in asa fel incit bucatelele sa se lase in intregime glasate.Dupa glasare acestea se pun la intarit pe hirtie de copt sau folie de nailon si se decoreaza dupa fantazia ficaruia.

Dupa ce glazura sa intrit, acestea se depoziteaza in doze de tabla au chiar plastic si se tin in rocuri racoroase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise