Curcan cu ciuperci si hrean

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Curcan cu ciuperci si hrean

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • Ingrediente
  • • 450 gr fileuri de curcan, fara piele
  • • 1 lingura ulei
  • • 75 gr ceapa (eu am folosit ceapa verde), tocata
  • • 1 punga de 300 gr mix de ciuperci congelate
  • • 50 gr faina
  • • 600 ml lapte
  • • 1-2 linguri hrean (sau mustar cu boabe)
  • • 2 linguri patrunjel tocat
  • • Sare si piper negru

Mod de preparare

1. Se pun ciupercile la fiert pana ce devin moi, apoi se scurg si se pun deoparte intr-un bol.

2. Se taie curcanul in suvite de 1 cm.

3. Se incalzeste 1 lingurita ulei intr-o tigaie mare care nu lipeste.Se rumenste ceapa 5 minute, pana se inmoaie.

4. Fasiile de curcan se ung cu cealalta lingurita de ulei, frecandu-se cu mana.Se adauga la ceapa si se prajesc rapid 5 minute.

5. Se adauga ciupercile si restul de ulei si se mai prajesc rapid 2-3 minute.

6. Se presara faina si se mai prajeste 1 minut.Apoi se adauga treptat laptele, frecand fundul tigaii pentru a se desprinde bucatelele prinse.Se da in clocot si se mai fierbe 1 minut, apoi se reduce flacara si se lasa sa fiarba inabusit.

7. Se adauga hreanul si patrunjelul si se amesteca.Se lasa sa fiarba inca 5 minute, apoi se serveste.Se poate servi alaturi de piure de cartofi noi.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise