Se separa albusurile de ou de galbenusuri.Se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o masa pufoasa.Se adauga treptat galbenusurile amestecand mereu.Bananele curatate se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu romul.Se amesteca faina cu nucile,ciocolata,praful de copt,apoi se adauga in compozitia de unt si oua.Adaugam bananele.Se amesteca totul cu albusurile batute spuma.
Se incinge cuptorul la 180C.Se unge o forma cu ulei si se introduce in ea coca.Se coace cca.30 min(sau pana devine aurii; verificam cu o scobitoare).
Topim ciocolata(daca e glazura se foloseste conform retetei de pe ambalaj),se toarna peste prajitura rece si se lasa sa se intareasca.Din frisca decoram 8 floricele.Pe fiecare se aseaza cate o felie de banana.Daca nu se decoreaza cu frisca prajitura poate fi pastrata timp de-o saptamana.
Pofta buna!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii