autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CRUDE CONGELATE - PORUMBUL

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Ingrediente
Aveti nevoie de porumb proaspat,fraged si laptos cum se spune din popor…, Pungi din plastic

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

34 voturi

Mod de preparare

Congeland legumele avem avantajul ca le putem pregati mult mai rapid si avem tot timpul anului legume care isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele .

Porumbul proaspat se gaseste in toate lunile de vara, putand fi consumat fiert,copt la grill, gratar sau la jar.Boabele de porumb fierte se pot folosi la pizza sau salate,iar fulgii de porumb sunt deliciosi si hranitori .

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi va pastra culoarea si dulceata...

Stiuletii de porumb se curata de frunze ,de matasica si puteti sa-i puneti intregi sau jumatati in pungulite .Pungile se leaga bine sau se videaza cu aparatul de vidat.
Eu am ales doisprezece stiuleti si am pus cate doi la punga,adica patru jumatati...
Intotdeauna opresc matasea de porumb si o pun la uscat pentru ceai ,aceasta fiind una dintre cele mai indicate plante pentru a preveni sau a trata o serie de afectiuni(rinichi,inima,obezitate,tulburari circulatorii).
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA LEGUME CRUDE CONGELATE - PORUMBUL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti deshidratati macinati

Ardei iuti deshidratati macinati

Insirati ardeii iuti pe o sfoara si puneti-i la uscat la soare, intr-un loc bine aerat. Dupa 10-15

16 voturi    6 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Salata de sfecla pentru iarna

Salata de sfecla pentru iarna

Sfecla se spala bine de pamant, se pune la fiert in apa deja calda de preferinta, dupa care se scoate

6 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Porumbul pe care l-am pus anul trecut dupa aceasta reteta a fost super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    In mod sigur o sa va placa...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Am pus si eu porumb la congelator anul acesta,e prima data.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Reteta e super !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Am mai congelat si eu porumb si s-a pastrat foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

34 voturi

Ingrediente

  • Aveti nevoie de porumb proaspat,fraged si laptos cum se spune din popor…
  • Pungi din plastic

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

70 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni