Ingrediente
Aluat:, 1kg de făină, 1 lingură de sare mare, 4 linguri de ulei, 1 lingurita de zahar, 40g de drojdie proaspătă, 500 ml de apă caldă, 3 linguri de lapte, Umplutura pentru lichie:, 6-8 cartofi mari, ceapa multă(eu am pus verde), ulei, sare si piper, Umplutura pentru pizza:, niste ceapa călită, pastramă, telemea mai uscată, sos de roşii, condimente după gust
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
9 voturi
Mod de preparare
Se frământaă cam 10 minute şi dupa aceea se lasaă la crescut o oră(sau până îşi dublează volumul). Mie mi-a crescut mai repede.
Umplutura se prepară înainte, ca să se răcească. Se taie ceapa marunt(sau felii, după chef). Cartofii trebuie tăiaţi sferturi, apoi feliuţe foarte fine(sau raşi). Se călesc împreună cu ceapa în ulei sau în ulei amestecat cu unsoare. Se condimentează dupa gust. Nu trebuie sa fie moi de tot, că se mai fac şi la copt.
Se iau bucăti de aluat şi se întind subţire şi se pune umplutura, apoi se aduce aluatul peste umplutură. Se aşaza în tava unsă cu puţin ulei. Le faci căt de mari vrei. Mie mi-au iesit 4 bucăti mai mari şi o pizza.
In pizza am pus ceapa, apoi am presărat pastrama tăiată bastonaşe, apoi telemea rasă şi la urmă un sos de roşii gros, de casă care avea şi multe mirodenii în el.Pui ce ai prin frigider!
Lichiile se ung cu ou bătut şi se mai lasă 15 minute să crească în tăvi, apoi se coc în cuptorul preîncălzit.
Eu am pus lichiile în 2 tăvi, pizza în formă rotundaă si le-am copt deodata(am 2 gratare), iar tava cu pizza am pus-o în tava mai mare a aragazului..
Pizza s-a făcut mai repede că era pusă în partea de jos, celelalte cred că într-o ora, oricum pâna se rumenesc. Nu trebuie sa fie focul prea tare.
Când se scot, se ung cu nişte slănină, apoi se acoperă cu un şervet să se moaie puţin. se servesc destul de calde.
Se pot umple şi cu varza călită sau cu brânza cu ou.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010
Mi-ai facut o pofta!!! Am deja in nari miros de paine calda si de pizza!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010
Buna lovitura, frumoase preparatele.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010
Bune trebuie sa mai fie.
mira (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010
Daca renuntam la lapte, nu le ungem cu ou ci presaram seminte de susan, de exemplu, si in loc de pastrama punem ciuperci, obtinem mancare de post. In ce regiune se numesc aceste placinte lichii?
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010
Foarte bun si rustic, in acelasi timp!