Dovlecei la cuptor cu pulpe de pui şi roşii

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei la cuptor cu pulpe de pui şi roşii

Ingrediente

  • • 3 dovlecei
  • • 4 pulpe pe pui
  • • ceapă verde şi albă
  • • 2 roşii
  • • bulion
  • • boia de ardei dulce
  • • pătrunjel şi mărar verde
  • • 100 ml vin alb
  • • ulei de măsline
  • • 3 căţei de usturoi + usturoi verde
  • • sare, piper

Mod de preparare

Mama făcea pe vremuri o mâncărică de dovlecei, din care mâncam doar sosul (îmi plăcea la nebunie gustul), dar mi se păreau prea moi bucăţelele de dovlecel (ştiţi voi zicala aceea: "moi îs posmagii?").

La un moment dat, cred că într-o revistă, am găsit reţeta de faţă care mi-a rezolvat dilema dovleceilor moi.

Se stropeşte un vas termorezistent cu puţin ulei de măsline, se pun cepele şi 2 căţei de usturoi tocaţi, pulpele de pui spălate şi şterse cu un prosop, boiaua, o roşie tocată, vinul şi se completează cu apă. Pe fiecare pulpă se aşează câte o felie de roşie. Vasul acoperit cu folie de aluminiu se dă la cuptor pentru 30-40 minute.

Între timp, dovleceii se curăţă de coajă şi se taie în felii destul de groase, se dau prin făină albă şi se prăjesc în ulei (doar să se rumenescă niţel). Se scot pe o hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Acesta e secretul dovleceilor fermi (devin puţin crocanţi după prăjire).

Când carnea e gata, se adaugă dovleceii prăjiţi în vas, se toarnă bulionul şi se mai dă la cuptor pentru câteva minute ca să se amestece gusturile (neacoperit cu folia).

La final se asezonează cu sare, piper şi se presară pătrunjelul şi usturoiul verde tocate, amestecate cu usturoi pisat (opţional, după cum vă rezistă stomacul).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise