Spalati, stergeti dovleceii si taiati-le coditele.
Taiati dovleceii in felii de 5-6 mm grosime, pudrati-le cu sare si puneti-le una paste alta in gramezi de 8-10 bucati. Lasati-le sa stea vreo 10 minute.
Intre timp preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, 1-2 linguri de apa, putin piper. Presati cu palma, nu prea tare, gramezile de dovlecei, ca sa lase zeama.
Intr-o tigaie puneti uleiul la incins la foc mic. Dati pe rand fiecare felie prin aluat si puneti-le in tigaie. Dupa 2-3 minute se intorc pe partea cealalta, iar cand sunt gata se scot pe hartie absorbanta.
Mutati dovleceii pe platou si garnisiti cu usturoi zdrobit, felii de ardei gras rosu, ardei iute, frunze de patrunjel.
Se servesc ca atare sau ca garnitura.
Pofta buna.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii