autor:

Fara foto

» » Aperitive

Drob de pui

Autor: Alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
1/2 kg ficat de pui (sau o cutie mare de pate de ficat de pui), 1 piept de pui, 7-8 cepe verzi, 10 oua (4 pentru compozitie si 6 oua fierte), o legatura de marar, o legatura de patrunjel, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se fierb SEPARAT ficatul si pieptul de pui (fara piele). E important sa se fiarba separat pentru ca pieptul de pui sa nu ia gust amar de la ficatei.
Dupa ce au fiert, se trec prin masina de tocat carne, la fel si ceapa si verdeata. Se amesteca ingredientele, se potrivesc de sare si piper, se adauga 4 oua intregi si se omogenizeaza bine.
Se aseaza jumatate din compozitie intr-o tava mai inalta, se aseaza ouale fierte curatate de coaja si apoi restul de compozitie.
Se poate folosi si o tava de cozonac, feliile de drob vor arata foarte bine asezate pe platou pe frunze de salata verde.
Tava trebuie sa fie unsa cu ulei si tapetata cu pesmet.
Se da la cuptor pentru 30 de minute. Se poate manca rece sau cald, cu ceapa verde, ridichi, sau salate din verdeturi de primavara (salata verde, leurda, untisor, etc) etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Puneti la fiert ficatul. Carnea o tocati la robotul de bucatarie sau prin masina de tocat Cand

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Drob dietetic (din ficat de pui)

Drob dietetic (din ficat de pui)

Ficatul il spalam si il curatam de vinisoare si de grasime. Il punem la fiert in apa fierbinte cu

31 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • kata0587

    kata0587 (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    asa fac si eu, doar ca mai adaug si putin fleica de porc sa nu iasa drobul prea uscat ...... nu am poza separata doar cu drobul, dar e cel din fartfurie

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Foarte bun, eu am facut de miel pt sotul meu, mie insa nu imi place de miel, am sa incerc aceasta reteta.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Eu pun pieptul de pui crud;se leaga mai bine si nu iese asa uscat.Incearca ,nu o sa-ti para rau...

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Imi imaginez ca e mai mult o rulada cu oua in mijloc.Arata bine si cred ca e si buna.Fac astfel de rulada din carne tocata. Spor la treaba!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Cred ca este o bunatate,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg ficat de pui (sau o cutie mare de pate de ficat de pui)
  • 1 piept de pui
  • 7-8 cepe verzi
  • 10 oua (4 pentru compozitie si 6 oua fierte)
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Alice
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofii curatati (cei mici se lasa intregi, cei mai mari se taie in jumatati sau sferturi) se pun

9 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

29 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

kata0587 (Chef de cuisine)

asa fac si eu, doar ca mai adaug si putin fleica de porc sa nu iasa drobul prea uscat ...... nu am poza separata doar cu drobul, dar e cel din fartfurie

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crochete delicioase by alice