autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Dulceaţă de mere şi mure

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru 3 borcane de 1/2 de kg.: 500 g. mere acrişoare, 500 g. mure copte, 500 g. zahăr special pentru dulceaţă - Gelierzucker,1 pacheţel de sare de lămâie.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Merele se curăţă de coajă, se taie în patru, se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi potrivite. Murele se aleg şi se spală. Se amestecă cu zahărul şi sarea de lămâie şi apoi cu bucăţile de mere. Se lasă să dea în clocot pe flacără mare amestecând într-una. Se mai fierb uşor 3 minute şi se toarnă în borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de mere şi mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei acri dulci

Ardei acri dulci

Punem sucul de corcoduse la fiert,adaugam apa(daca e prea acru) ,sare si cele 4 lg de zahar,cand

2 voturi    3 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Frunze de vita congelate

Frunze de vita congelate

Frunzele se spala si se oparesc in apa clocotita cam 1-2 minute, se scot la scurs intro sita, se

10 voturi    7 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3 borcane de 1/2 de kg.: 500 g. mere acrişoare
  • 500 g. mure copte
  • 500 g. zahăr special pentru dulceaţă - Gelierzucker,1 pacheţel de sare de lămâie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Inele de ceapa murate