Spalam afinele si le curatam de codite, frunzulite.
Punem la fiert apa si zaharul; verificam din cand in cand consistenta siropului: daca picatura de sirop pusa intr-o cana cu apa rece se duce pe fundul canii, fara a se descompune, siropul e fiert suficient. Punem afinele peste sirop si fierbem la foc mic, amestecand din cand in cand.
Cand siropul s-a ingrosat adaugam zeama de lamaie si mai fierbem cateva clocote (verificati consistenta siropului pe o farfurioara). Turnam dulceata fierbinte in borcane curate si bine uscate (asezati borcanul peste lama unui cutit). Lasam borcanele intoarse cu capacul in jos cateva minute, apoi le acoperim cu o paturica. Cand se racesc le etichetam si le punem in camara.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii