Caisele se spala , se desfac in doua si se arunca samburii . Se pun intr-un castron incapator , se amesteca cu zaharul si se lasa astfel pana a doua zi . Daca temperatura va permite , le puteti tine afara insa daca este prea cald , se vor pune in frigider .
A doua zi se pun la fiert , amestecand destul de des pentru ca se prinde foarte repede compozitia . Dulceata este gata atunci cand se pune o picatura pe farfurioara si daca sta bobita , e gata , daca nu , se fierbe in continuare .
Dulceata se toarna fierbinte in borcane , se pune la sterilizat in cuptor pentru 10 minute ( nu mai mult pentru ca se inchide la culoare si isi pierde din consistenta ) . Se scot borcanele si se pun intre paturi pana la racirea completa .
Aceasta dulceata are gust dulce -acrisor .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii