autor:

» » Conserve si muraturi

Dulceata de caise

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2010

Ingrediente
5 kg caise, 2 kg zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Caisele se spala , se desfac in doua si se arunca samburii . Se pun intr-un castron incapator , se amesteca cu zaharul si se lasa astfel pana a doua zi . Daca temperatura va permite , le puteti tine afara insa daca este prea cald , se vor pune in frigider .
A doua zi se pun la fiert , amestecand destul de des pentru ca se prinde foarte repede compozitia . Dulceata este gata atunci cand se pune o picatura pe farfurioara si daca sta bobita , e gata , daca nu , se fierbe in continuare .
Dulceata se toarna fierbinte in borcane , se pune la sterilizat in cuptor pentru 10 minute ( nu mai mult pentru ca se inchide la culoare si isi pierde din consistenta ) . Se scot borcanele si se pun intre paturi pana la racirea completa .
Aceasta dulceata are gust dulce -acrisor .
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Craciun
Dulceata de caise

Dulceata de caise

Spălaţi caisele, tăiaţi-le în două, scoateţi sâmburii. Le lăsaţi cu zahărul şi cu vanilia

4 voturi    6 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Simpla si delicioasa!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Buna si aromata.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Un deliciu!*****

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      o sa incerc si eu dar o cantitate mai mica...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 5 kg caise
  • 2 kg zahar

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

33 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

21 voturi    1 comentariu
2h
Sucuri si compoturi de fructe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Simpla si delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Salata de sfecla pentru iarna