autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Dulceata de caise

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2010

Ingrediente
5 kg caise, 2 kg zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Caisele se spala , se desfac in doua si se arunca samburii . Se pun intr-un castron incapator , se amesteca cu zaharul si se lasa astfel pana a doua zi . Daca temperatura va permite , le puteti tine afara insa daca este prea cald , se vor pune in frigider .
A doua zi se pun la fiert , amestecand destul de des pentru ca se prinde foarte repede compozitia . Dulceata este gata atunci cand se pune o picatura pe farfurioara si daca sta bobita , e gata , daca nu , se fierbe in continuare .
Dulceata se toarna fierbinte in borcane , se pune la sterilizat in cuptor pentru 10 minute ( nu mai mult pentru ca se inchide la culoare si isi pierde din consistenta ) . Se scot borcanele si se pun intre paturi pana la racirea completa .
Aceasta dulceata are gust dulce -acrisor .
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am pregatit aceasta dulceata asa cum am invatat-o de la mama. Nu am pus conservanti. Fiind dulceturi

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri pentru copii
Clatite cu dulceata de caise

Clatite cu dulceata de caise

Se mixeaza ouale bine impreuna cu zaharul vanilat, esenta, coaja de lamaie. Se dizolva bicarbonatul

3 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Simpla si delicioasa!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Buna si aromata.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

    Un deliciu!*****

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      o sa incerc si eu dar o cantitate mai mica...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 5 kg caise
  • 2 kg zahar

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

28 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

9 voturi    0 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Simpla si delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Mix picant dulce-acrisor de ardei iuti