Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si cuisoarele. Se aduna spuma care se formeaza iar dupa 30 minute se face proba; intr-o farfurie se pune 1 lingura cu dulceata la frigider cateva minute, iar daca este legata, se stoarce lamaia,s e mai lasa 2-3 clocote apoi se opreste focul. Se pune dulceata fierbinte in borcane curate, se infileteaza bine capacele, apoi se depoziteaza la camara.
Pentru cine face dulceata in cantitati mai mici, este foarte important sa se fiarba la foc mare; astfel se reduce timpul de preparare dar mai ales, fructele isi pastreaza culoarea.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii