Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si cuisoarele. Se aduna spuma care se formeaza iar dupa 30 minute se face proba; intr-o farfurie se pune 1 lingura cu dulceata la frigider cateva minute, iar daca este legata, se stoarce lamaia,s e mai lasa 2-3 clocote apoi se opreste focul. Se pune dulceata fierbinte in borcane curate, se infileteaza bine capacele, apoi se depoziteaza la camara.
Pentru cine face dulceata in cantitati mai mici, este foarte important sa se fiarba la foc mare; astfel se reduce timpul de preparare dar mai ales, fructele isi pastreaza culoarea.
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservantiRasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasaBucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii