autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2015

Ingrediente
1,5 kg cirese amare, 1 kg zahar, 2 cuisoare, 1 lamaie mica

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si cuisoarele. Se aduna spuma care se formeaza iar dupa 30 minute se face proba; intr-o farfurie se pune 1 lingura cu dulceata la frigider cateva minute, iar daca este legata, se stoarce lamaia,s e mai lasa 2-3 clocote apoi se opreste focul. Se pune dulceata fierbinte in borcane curate, se infileteaza bine capacele, apoi se depoziteaza la camara.

Pentru cine face dulceata in cantitati mai mici, este foarte important sa se fiarba la foc mare; astfel se reduce timpul de preparare dar mai ales, fructele isi pastreaza culoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

18 voturi    6 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
DULCEATA DE CIRESE AMARE

DULCEATA DE CIRESE AMARE

Ciresele se amesteca cu zaharul si se pun la fiert.Dupa ce se alege spuma se pune si lamaia taiata

16 voturi    10 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 05 iulie 2015

    Foarte buna reteta -pacat ca la noi nu sant cirese amare!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg cirese amare
  • 1 kg zahar
  • 2 cuisoare
  • 1 lamaie mica

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta -pacat ca la noi nu sant cirese amare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta Tatin cu Mere