Spalati bine murele, alegeti frunzulitele si coditele si lasati-le la scurs intr-o sita
Puneti zaharul intr-o craticioara incapatoare, adaugati apa si zeama de lamaie
Crestati pastaia de vanilie pe jumatate si razuiti miezul cu ajutorul unui cutit, apoi adaugati-le in craticioara
Puneti siropul pe foc si lasati sa fiarba, la foc potrivit, pana se ingroasa putin
Verificati pe o farfuriuta o picatura de sirop, daca sta legata si nu curge
Adaugati murele in sirop si amestecati usor, apoi lasati sa fiarba si mariti putin focul
Adunati spuma formata la suprafata
Mai lasati sa fiarba inca 15 minute, la foc mare, din momentul in care incepe sa clocoteasca
Verificati din nou pe farfurie o picatura de dulceata si daca mai este nevoie, mai lasati putin pe foc
Scoateti pastaia de vanilie si turnati dulceata fierbinte in borcane, inchideti bine capacele si lasati-le sa se raceasca cu capacul in joc, acoperite cu un prosop gros.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii