autor:

Vicky

» » Dulciuri diverse

Eclere cu vanilie

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
8 oua, 250g ulei, 500g apa, 500g faina, un praf de sare, ciocolata menaj, crema de care vrem, eu am crema de la o prietena de la patiserie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

57 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa, uleiul si un praf de sare si se lasa sa dea in cateva clocote.Cand a fiert apa se adauga toata faina odata si amestecam foarte bine si repede pentru a nu se face cocolase.Se inglobeaza fiecare ou in parte, amestecand bine pana se incorporeaza bine.Coca trebuie sa fie potrivita, nici prea moale, nici prea tare.
Am pus coca in tava cu pistolul de spritat si se dau la cuptor preincalzit pentru 10-15 minute la foc iute.Fiecare ecler se taie in doua, se umplu cu crema si frisca.Se pun capacele si se toarna ciocolata topita si apoi eu am pus praf de nuca de cocos.Va doresc pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

47 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2010

    am salvat sa o prepar si eu

  • Fara foto

    vicky , 06 iulie 2010

    Elena raspund destul de tarziu dar sper sa vezi mesajul, nu este neaparat nevoie de 8 oua eu am pus si 6 si a iesit foarte bun.

  • Fara foto

    vicky , 06 iulie 2010

    Remus, multumesc foarte mult ca ai dat tu reteta de crema, este adevarat sunt nemaipomenit de bune.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      Remus , 23 noiembrie 2009

      Crema pasticera ef.usor de facut in casa E clasica crema de vanillie care se foloseste in patiseriile din Italia: 1litru de lapte 10 galbenuse de ou 250g de zahar 70g de faina un stik de vanillie sau praf Laptele se pune la fiert,iar galbenusele de ou ,zaharul se bat bine dupa care se adauga si faina si se amesteca pana se omogenizeaza bine.Cand laptele incepe sa fiarba se adauga compozitia si se amesteca permanent la foc mic pana aproape da in foc.Se adauga stikul de vanillie,daca pune-ti praf se amesteca cu faina . Cu respect un pasticere d'ASTI-Italia

    • Fara foto

      irina , 29 septembrie 2009

      poti sa ne dai si reteta de crema????

    • Fara foto

      elenaT , 24 iulie 2009

      Doar ce am terminat de facut reteta. Vreau sa intreb daca sunt obligatorii 8 oua pt ca a iesit cu un gust puternic a ou.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Super, felicitari pentru prezentare.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Eu stiu ca alea rotunde se numesc Choux a la crem, doar ca tu faci eclerele rotunde.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Si eu fac eclere, dar ale mele sunt rotunde, le pun in tava cu lindurita si iasa ca niste gogosele, de marimea unui ou mai mare. Sunte foarte frumoase ale tale.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Abia astept sa o incerc.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Trebuie sa le lasi in cuptorul preincalzit dinainte bine, la foc potrivit, si nu le fa groase, trebuie sa fie potrivite ca ele sa aiba cum sa se umfle.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Am sa incerc si aceasta reteta.Imi plac foarte mult eclerele dar nu mi-au iesit dupa nici o reteta.Nu se coc la mijloc decat daca le las sa se arda.

    • motosca mariana

      motosca mariana (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Chiar te iubesc....succes mai departe

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 19 mai 2009

      Se poate pune cu o punga gaurita la un capat si se intind fasiute cat de mari vrei sa iasa eclerele.

    • mony85

      mony85 (Bucatar) , 13 mai 2009

      Am si eu o intrebare daca nu avem pistolul de spritat cu ce putem face eclerele? arata fff bine eclerele tale si am sa fac si eu multumesc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Super bine arata eclerele tale,imi place reteta.Reteta mea este mult mai simpla,dar la fel de bune,zic eu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

57 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250g ulei
  • 500g apa
  • 500g faina
  • un praf de sare
  • ciocolata menaj
  • crema de care vrem
  • eu am crema de la o prietena de la patiserie

Raporteaza reteta

Retete
de Vicky
Chiftelute de post

Chiftelute de post

Cartofi se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza,ciupercile se toaca

51 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Carne marinata in vin

Carne marinata in vin

Mi-am taiat carnea felii, si am pregatit condimentele, Usturoiul si ienibahar-ul le-am pisat si

21 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de

79 voturi    25 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

doru simona (Chef de cuisine)

am salvat sa o prepar si eu

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu caise