Empanadas cu praz si pastrama

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Empanadas cu praz si pastrama

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300g faina
  • 150g untura sau margarina moale
  • Un ou
  • O lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • 150g pastrama
  • Un praz lung
  • 4-5 ciuperci
  • 150g cascaval ras
  • 3 linguri smantana
  • 20g unt
  • Sare si piper
  • Un varf de curry
  • Un ou

Mod de preparare

Amestecati bine toate ingredientele pentru aluat pana ce obtineti o compozitie omogena. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 de minute.

Taiati prazul rondele subtiri, apoi puneti-le la calit intr-o tigaie cu putin unt. Taiati ciupercile cubulete si adaugati-le peste praz. Taiati ceafa de porc in cubulete si adaugati-o peste praz.

Lasati tigaia la foc mic timp de 7 minute.

Preincalziti cuptorul la 210 grade. Luati tigaia de pe foc, adaugati smantana si cascavalul si amestecati bine.

La sfarsit, asezonati cu sare si piper dupa gust. Pentru un plus de savoare, puteti adauga si un praf de curry.

Etalati aluatul si decupati cercuri cu ajutorul unui bol cu un diametru de aproximativ 12 cm sau mai mici, in functie de preferinte. Umpleti apoi formele cu cateva lingurite din compozitia realizata mai sus, inchideti la capete si intepati pe margini cu o furculita.

Ungeti apoi fiecare forma cu un ou batut si introduceti in cuptor pana ce se rumenesc, in jur de 15 minute.

Se pot servi calde alaturi de salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise