autor:

Piri Piri e Canela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Ficat de pui cu mãghiran

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 23 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 23 martie 2011

Ingrediente
500 gr. ficat de pui, sare, piper alb, mãghiran, boia dulce, 3 cãtei de usturoi feliati, 2 foi de dafin, ulei de mãsline, vin alb, telinã tocatã, pãtrunjel...

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Mãghiranul ( Origanum majorana) este originar din Orient, a fost introdus în Europa, in perioada Evului mediu; în prezent foarte apreciat în bucãtãriile grecesti si italiene...poate substitui oregano cu succes deoarece are aromã asemãnãtoare, dar, o aromã mai intensã... În bucãtãria portughezã se utilizeazã des în combinatiile cu Ierburi de Provence( carne de porc,oaie, pesti, sos de tomate, pizza, pâine...aromatizarea uleiurilor si oteturilor) si Za"atar( brânzeturi) în Tãrlie Arabe; combinã excelent cu boiaua dulce! În Portugalia este folosit de biserica catolicã si la ceremoniile religioase din perioada Pastelui.
1)Ficatul se pune la prãjit în putin ulei de mãsline, împreunã cu foile de dafin si usturoiul feliat.
Dupã ce îsi schimbã culoarea se stropeste cu o ceascã micã de vin alb si se pune capac.
2) Dupã ce sa evaporat vinul, se condimenteazã cu sare, piper,boia si mãghiran, se mai lasã putin sã se îmbine aromele.
Se serveste fierbinte, eu am preferat cartofi natur pt. garniturã.
Poftã bunã:)
Referinte:
pt.wikipedia.org/wiki/Manjerona
www.culinaria.weblog.com.pt
www.hortaemcasa.com.br
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui cu mãghiran" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de coaste afumate

Ciorba de coaste afumate

Taiem coasta de porc in bucati potrivite, apoi o spalam cu apa calduta. Intr-o oala incapatoare punem

8 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

    Multumesc:)

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

    Uma delicia! Reteta ta de ficatai e foarte buna si binevenita oricand. Aromele sunt perfecte la aceasta mancare. Felicitari!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

    Hmmm...ce deliciu.!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. ficat de pui
  • sare
  • piper alb
  • mãghiran
  • boia dulce
  • 3 cãtei de usturoi feliati
  • 2 foi de dafin
  • ulei de mãsline
  • vin alb
  • telinã tocatã
  • pãtrunjel...

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Multumesc:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancarica de castraveti murati