autor:

» » Mancaruri cu carne

Ficat prajit cu ceapa

Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
1.5 kg ficat, 1 kg ceapa, 2.5 kg cartofi, 300 ml ulei, 150 g faina, 1 legatura verdeata, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala ficatul, se zvinta, se portioneaza cite doua bucati la portie, apoi se trece prin faina si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei, cu putina apa. Se condimenteaza. Ceapa se curata, se spala, se taie inele, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in uleiul infierbintat. Cartofii se curata, se spala si se taie felii apoi se fierb in apa cu sare, pregatindu-se natur. Se servesc bucatile de ficat in farfurie cu garnitura de cartofi natur, ceapa prajita si verdeata taiata marunt deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat prajit cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Cred ca este foarte bun!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Arata super !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Interesant!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Si-n ultima fotografie tot ficat este? Nu prea pare!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Cred ca imi place oricum.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Cred ca e foarte buna. Alexandra, prezinta si reteta ta. Noi vom incerca ambele si vom compara

    • alexandra ungureanu , 06 martie 2009

      Dupa ce se vede in poza ai uitat sa pui bulionu, sunt sigura. Stiu eu o reteta mult mai buna ;).

    • MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 18 iulie 2008

      E bun, dar fara piper.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1.5 kg ficat
  • 1 kg ceapa
  • 2.5 kg cartofi
  • 300 ml ulei
  • 150 g faina
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Diana Luparu
Prajitura Delia

Prajitura Delia

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Gulas de vita