Se spala ficateii in mai multe ape reci, se scurg si se pun intr-o tavita.
Se stropesc cu ulei de masline, se toarna si vinul, se sareaza si se condimenteaza cu un praf de condimente, se feliaza usturoiul deasupra si se lasa asa in frigider macar o ora, apoi se dau la cuptor cca. 25 min.
Se scoate tavita din cuptor si se intorc ficateii cu partea rumenita in jos apoi se presara deasupra lor rosioare cherri taiate in doua si felii subtiri de ardei rosu kapia si se mai lasa la cuptor inca 15 minute, pana se rumenesc frumos ficateii.
Se scoate tavita din cuptor si deasupra ficateilor se presara frunzulite tocate de busuioc verde.
Se servesc pe pat de ciuperci sotate. Ciupercile se feliaza cu tot cu picioruse apoi se stropesc cu o lingura de ulei de masline, se sareaza si se condimenteaza cu un praf din amestecul de condimente, dupa care se trag la tigaie pana se inmoaie si se rumenesc un pic.
Pofta buna!

Fursecuri piersici umplute cu crema, fragede si aromate, reteta clasica de casa. Delicioase, colorate si perfecte pentru...
Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa
Descopera cum sa prepari salata de pui cu ciuperci si maioneza, o reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie....
Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie
Negresa cu gem si nuci – cea mai simpla si delicioasa reteta, perfecta pentru o prajitura umeda si aromata. Fara oua, unt...
Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii