autor:

anuta

» » Mancaruri cu carne

Ficatei aromati cu busuioc si rosii cherri, pe pat de ciuperci

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2016

Ingrediente
500 g ficatei de pasare, 2 catei de usturoi, 50 ml ulei de masline, 100 ml vin alb dulce, 250 g rosii cherri, un ardei gras rosu, o lingura de condimente uscate din busuioc, coriandru, dafin si cimbru, 4-5 frunze de busuioc verde, sare, 750 g ciuperci Champignion

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala ficateii in mai multe ape reci, se scurg si se pun intr-o tavita.

Se stropesc cu ulei de masline, se toarna si vinul, se sareaza si se condimenteaza cu un praf de condimente, se feliaza usturoiul deasupra si se lasa asa in frigider macar o ora, apoi se dau la cuptor cca. 25 min.

Se scoate tavita din cuptor si se intorc ficateii cu partea rumenita in jos apoi se presara deasupra lor rosioare cherri taiate in doua si felii subtiri de ardei rosu kapia si se mai lasa la cuptor inca 15 minute, pana se rumenesc frumos ficateii.

Se scoate tavita din cuptor si deasupra ficateilor se presara frunzulite tocate de busuioc verde.

Se servesc pe pat de ciuperci sotate. Ciupercile se feliaza cu tot cu picioruse apoi se stropesc cu o lingura de ulei de masline, se sareaza si se condimenteaza cu un praf din amestecul de condimente, dupa care se trag la tigaie pana se inmoaie si se rumenesc un pic.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei aromati cu busuioc si rosii cherri, pe pat de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tuslama

Tuslama

Cand faci o ciorba de burta, pune putin mai multa burta la fiert, acolo in oala cu zarzavaturile

77 voturi    6 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Carne de vitel cu mazare

Carne de vitel cu mazare

Se curata ceapa,morcovii,usturoiul,ardeiul si rosiile se spala.Se taie marunt dupa placul fiecaruia

10 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pasare
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 ml vin alb dulce
  • 250 g rosii cherri
  • un ardei gras rosu
  • o lingura de condimente uscate din busuioc
  • coriandru
  • dafin si cimbru
  • 4-5 frunze de busuioc verde
  • sare
  • 750 g ciuperci Champignion

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu mango