autor:

gily

» » Mancaruri cu carne

FICATEI DE PUI CU SOS VANATORESC

Autor: gily (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gily (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Ingrediente
Pt. 4 portii, 600 g ficatei pui, 1 ceapa mare, 4 catei usturoi, 4 ciuperci medii, 100 g masline fara samburi, 300 ml suc rosii, 150 ml vin alb demidulce, 5-6 cipoline conservate, cimbru si tarhon, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se adauga ficateii. Cand sunt aproape facuti se adauga ciupercile taiate in cuburi mari, ceapa taiata marunt, maslinele taiate in doua, cipolinele, 2 catei de usturoi si vinul. Cratita se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand toate ingredientele sunt facute, dupa care se adauga sucul de rosii, ceilalti 2 catei de usturoi si se asezoneaza cu cimbru, tarhon, sare si piper. Se mai lasa pe foc cca 5 min.
Se servesc calzi cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "FICATEI DE PUI CU SOS VANATORESC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 5 comentarii

  • mary (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    trebuie sa fie tare gustos...o sa incerc si eu reteta....arpagic din ala mic aveam si eu la munca,murat...se vindea varsat...10 euro kg dar nu mi-a trecut prin cap sa gust..si nici nu se prea vindea...odata ce e asa scump trebuie sa fie bun de ceva :) (am lucrat la un supermarket in Atena,de acolo stiu)...o sa gatesc si o sa aflu :D

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    O reteta deosebita,aromata si gustoasa...

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Sidy, cipolinele(cipollina in italiana) nu sunt altceva decat cepele mici de arpagica mult folosite in bucataria italiana ,mai ales murate .Am mancat la Roma cippolline in amestec cu castraveciori, ardei , toate murate si puse pe frigaruie.Au fost nemaipomenite!In magazine, se gasesc cipolline conservate si intra in componenta multor mancaruri gustoase.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Trebuie sa fie tare bun...dar am o nelamurire. Ce sunt " cipolinele " ???

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pt. 4 portii
  • 600 g ficatei pui
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • 4 ciuperci medii
  • 100 g masline fara samburi
  • 300 ml suc rosii
  • 150 ml vin alb demidulce
  • 5-6 cipoline conservate
  • cimbru si tarhon
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de gily
BURITTO

BURITTO

Toate ingredientele se taie julien, se trag intr-o tigaie cu ulei incins. in prealabil se incinge

15 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
PASTRAV PE PAT DE LEGUME LA CUPTOR

PASTRAV PE PAT DE LEGUME LA CUPTOR

Tava de cuptor se unge cu ulei de masline, in care se fac 3 paturi formate din: rondele de rosii,

31 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
VARZA -A -LA GILY

VARZA -A -LA GILY

Varza de toaca si se pune la fiert. Alaturi intr-o tigaie se pune carnea la calit, cand este aproape

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mary (Chef de cuisine)

trebuie sa fie tare gustos...o sa incerc si eu reteta....arpagic din ala mic aveam si eu la munca,murat...se vindea varsat...10 euro kg dar nu mi-a trecut prin cap sa gust..si nici nu se prea vindea...odata ce e asa scump trebuie sa fie bun de ceva :) (am lucrat la un supermarket in Atena,de acolo stiu)...o sa gatesc si o sa aflu :D

Retete

din Mancaruri cu carne

Varza calita cu carne de porc Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc este una dintre mancarurile noastre preferate. Se prepara foarte usor, doar ca trebuie sa aveti rabdare

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos de rosii Chiftelute cu sos de rosii

Carnea tocata se pune intr-un vas. Se adauga ceapa uscata, curatata si tocata marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper (dupa gust). Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mincare de ardei copti cu pulpe de pui