autor:

gily

» » Mancaruri cu carne

FICATEI DE PUI CU SOS VANATORESC

Autor: gily (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gily (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Ingrediente
Pt. 4 portii, 600 g ficatei pui, 1 ceapa mare, 4 catei usturoi, 4 ciuperci medii, 100 g masline fara samburi, 300 ml suc rosii, 150 ml vin alb demidulce, 5-6 cipoline conservate, cimbru si tarhon, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se adauga ficateii. Cand sunt aproape facuti se adauga ciupercile taiate in cuburi mari, ceapa taiata marunt, maslinele taiate in doua, cipolinele, 2 catei de usturoi si vinul. Cratita se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana cand toate ingredientele sunt facute, dupa care se adauga sucul de rosii, ceilalti 2 catei de usturoi si se asezoneaza cu cimbru, tarhon, sare si piper. Se mai lasa pe foc cca 5 min.
Se servesc calzi cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "FICATEI DE PUI CU SOS VANATORESC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu spinari de pui

Cartofi cu spinari de pui

Se taie cartofii, pe lungime, 1,5/1,5 cm., se asaza intr-o tava emailata, astfel incit sa acopera

5 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce

Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce

Pune stafidele si vinul intr-un bol si da-le la cuptorul cu microunde, la putere maxima, timp de

5 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mary (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    trebuie sa fie tare gustos...o sa incerc si eu reteta....arpagic din ala mic aveam si eu la munca,murat...se vindea varsat...10 euro kg dar nu mi-a trecut prin cap sa gust..si nici nu se prea vindea...odata ce e asa scump trebuie sa fie bun de ceva :) (am lucrat la un supermarket in Atena,de acolo stiu)...o sa gatesc si o sa aflu :D

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    O reteta deosebita,aromata si gustoasa...

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Sidy, cipolinele(cipollina in italiana) nu sunt altceva decat cepele mici de arpagica mult folosite in bucataria italiana ,mai ales murate .Am mancat la Roma cippolline in amestec cu castraveciori, ardei , toate murate si puse pe frigaruie.Au fost nemaipomenite!In magazine, se gasesc cipolline conservate si intra in componenta multor mancaruri gustoase.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Trebuie sa fie tare bun...dar am o nelamurire. Ce sunt " cipolinele " ???

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de gily
BURITTO

BURITTO

Toate ingredientele se taie julien, se trag intr-o tigaie cu ulei incins. in prealabil se incinge

15 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
PASTRAV PE PAT DE LEGUME LA CUPTOR

PASTRAV PE PAT DE LEGUME LA CUPTOR

Tava de cuptor se unge cu ulei de masline, in care se fac 3 paturi formate din: rondele de rosii,

31 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
VARZA -A -LA GILY

VARZA -A -LA GILY

Varza de toaca si se pune la fiert. Alaturi intr-o tigaie se pune carnea la calit, cand este aproape

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mary (Chef de cuisine)

trebuie sa fie tare gustos...o sa incerc si eu reteta....arpagic din ala mic aveam si eu la munca,murat...se vindea varsat...10 euro kg dar nu mi-a trecut prin cap sa gust..si nici nu se prea vindea...odata ce e asa scump trebuie sa fie bun de ceva :) (am lucrat la un supermarket in Atena,de acolo stiu)...o sa gatesc si o sa aflu :D

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Mancare de fasole boabe cu afumatura