autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu peste

Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
Pentru pestele prajit:, -1 kg file de peste, -condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper), -sucul de la o lamaie, -sare dupa gust, -4 linguri faina, -1/2 pahar ulei de masline, , Pentru rosiile scazute:, -6 rosii de marime medie, -2 ardei de culori diferite( verde, portocaliu), -1 ceapa mica, -1 lingurita Vegeta, -4 linguri ulei de masline, -1/2 lingurita de sare, -1/2 lingurita piper macinat, , Pentru cartofii prajiti:, -3 cartofi mari, -1 ceapa medie, -condimente pentru cartofi (piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare), -1 lingurita boia dulce de ardei, -1/2 pahar de ulei de porumb, -4 linguri ulei de masline, -1/2 lingurita sare.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Pestele prajit
Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava .
Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie.
Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.
Se da prin faina si se prajeste.
Rosiile scazute
Rosiile se oparesc si se decojesc.
Se taie in bucati mai mari.
Ceapa si ardeiul se taie marunt.
Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute.
Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta, sarea si piperul.
Se fierb la foc mic 15 de minute .
Cartofii prajiti - Mfarakeh patatas
Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati foarte mici, cca 1cm.
Se adauga ceapa taiata marunt, condimentele si sarea.
Se calesc in ulei pana cartofii s-au inmuiat, cca 15 minute.
Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti si salata de patrunjel cu iaurt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de salau cu paste barilla

File de salau cu paste barilla

Spalam fileul de salau si apoi il vom pune pe servetele absorbante sa se scurga de surplusul de apa.Pregatim

6 voturi    10 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Somn la tava cu portocale

Somn la tava cu portocale

Eviscerati pestii, scoateti branhiile, spalati-i cu apa rece si condimentati-i cu un baitz preparat

9 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine):

    Eu am dat pestele prin malai amestecat cu faina si prin ou, apoi l-am prajit. Totul a fost bun, dar mie mi-a placut garnitura de rosii in mod special! Felicitari, Mihaela, pt. reteta!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    In seara asta am pregatit doar 1/3 din reteta si anume cartofii prajiti. Au fost deliciosi si f[ra peste sau sos.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

    intradevar foarte buna !!!!!!!!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    Asta e bucataria araba!Ha ha ha... Dar sa stii ca nu e atat de complicat pe cat se pare.Si eu lucrez si asta e una din retetele pe care la fac atunci cand sunt in pana de timp.

  • Lavinia

    Lavinia (Maestru bucatar) , 08 martie 2011

    Buna! Am citit cateva retete trimise de tine si am observat ca pentru prepararea lor, (uneori) avem nevoie de multe ingrediente, dar mai ales de mult timp. Din pacate nu prea am timpul necesar sa le incerc. Pupici!

    • Fara foto

      Adina , 27 martie 2010

      Arata tare bine si sosul e favoritul meu! Bravo!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Precis ca am sarit mai multe retete din motive intemeiate, dar de Florii pot sa fac reteta asta, fara salata de patrunjel cu iaurt.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      pestele il prajesc asemanator,dar sosul de rosii si cartofii sunt un deliciu!felicitari!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      waw arata bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Super bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • Pentru pestele prajit:
  • -1 kg file de peste
  • -condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper)
  • -sucul de la o lamaie
  • -sare dupa gust
  • -4 linguri faina
  • -1/2 pahar ulei de masline
  • Pentru rosiile scazute:
  • -6 rosii de marime medie
  • -2 ardei de culori diferite( verde
  • portocaliu)
  • -1 ceapa mica
  • -1 lingurita Vegeta
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita de sare
  • -1/2 lingurita piper macinat
  • Pentru cartofii prajiti:
  • -3 cartofi mari
  • -1 ceapa medie
  • -condimente pentru cartofi (piper
  • scortisoara
  • ghimbir
  • cuisoare)
  • -1 lingurita boia dulce de ardei
  • -1/2 pahar de ulei de porumb
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

intradevar foarte buna !!!!!!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume