autor:

Sidy

» » , , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

File de porc cu suc de portocale in crusta cu cartofi fondanti si sos Bordelaise

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2015

Ingrediente
1 kg cotlet fara os, 1/2 l suc de portocale, coaja rasa de la o portocala, 2 catei de usturoi, 1 lingurita ghimbir ras, 2 linguri sos Worcestershire, 1 cub zahar brun, , - pentru crusta :, 3 felii paine mai uscata, 1 ceapa, 2 linguri boabe porumb Sun Food, 5 catei usturoi, 80 g ciuperci taiate Sun Food, 1 fir rozmarin, 1 lingura mustar, 70 g unt, , - pentru cartofi :, 700 g cartofi, 1 fir rozmarin, 60 g unt, 2-3 linguri ulei, 2 catei usturoi, sare, piper macinat Kamis, 150 ml supa carne, , -pentru sos Bordelaise :, 100 ml vin rosu, 1 fir cimbru, 1/2 ceapa rosie, 1/2 lingurita piper boabe Kamis, 300 ml supa carne, 1 lingurita amidon, 50 g unt rece, 1/2 foaie dafin Kamis, , -pentru ornat :, o rodie

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas mai inalt punem sucul de portocale, coaja rasa, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sosul Worcester si cubul de zahar. Punem pe aragaz sa fiarba si in momentul cand incepe sa clocoteasca , adaugam carnea.Lasam sa fiarba 7 minute pe o parte, apoi intoarcem carnea pe partea cealalta.
Sosul din cratita se va reduce ca si cantitate si se va ingrosa putin.
Pregatim crusta .Feliile de paine le rupem bucalele, le punem intr-un blender si le maruntim, adaugam apoi ciupercile, ceapa, rozmarinul si usturoiul.Le omogenizam cu blenderul apoi adaugam boabele de porumb, mustarul si untul topit si mixam sa obtinem o pasta omogena.
Imbracam cotletul cu acesta crusta si il punem intr-un vas yenna impreuna cu zeama de portocale fiarta si dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru o ora jumatate.
Pregatim cartofii fondanti."Cartofii fondanţi sunt o garnitură simplă şi elegantă, nu doar prin gust, ci şi prin simplitatea ei" spune Radu Popovici.Cartofii fondanţi sunt cei mai populari in Anglia.
Curatam cartofii si ii taiem rondele mai groase. Incingem ulei într-o tigaie, la foc iute.
Asezam rondelele de cartofi in ulei 3-4 minute, până se rumenesc.Se face focul mai mic şi se întorc pe cealaltă parte. Adaugăm în tigaie câteva fire de rozmarin proaspăt şi vreo doi căţei de usturoi tăiaţi în jumătate şi câteva cubuleţe de unt.Folosiţi unt de cea mai bună calitate. El nu va arde, deşi temperatura este încă destul de ridicată, căci este protejat de ulei.
Ungem o forma cu unt , asezam rondelele de cartofi una linga alta si adaugam supa de carne sa acopere trei sferturi din cartofi.Dam cartofii la cuptorul dinainte incalzit la 200 °C cam 12-15 minute pina sunt gata.
Cartofii fondanti sunt rumeniţi şi relativ crocanţi la suprafaţă, în timp ce interiorul lor este cremos şi fraged.
Preparam sosul Bordelaise .Punem la fiert vinul, ceapa tocata , cimbrul piperul,foaia de dafin intr-o craticioara .Fierbem la foc mic pina scade vinul si mai ramane doua linguri.Adaugam supa, amidonul dizolvat intr-o lingura de apa si amestecam pina se dizolva complet si sosul fierbe.
Lasam sa fiarba cateva minute, pina scade si supa , apoi strecuram sosul.
Punem iar pe foc ,adaugam untul cubulete m pe rand , cum se dizolva unul.
Gustam sosul si adaugam sare daca este nevoie.
Si acum toate fiind gata, putem trece la montarea farfuriilor.Cate o felie de cotlet, una cu cartofi, vreo doua linguri de sos peste cotlet si boabe de rodie peste toate.
Servim fileul cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc cu suc de portocale in crusta cu cartofi fondanti si sos Bordelaise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

In primul rand este necesar ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia

6 voturi    10 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Drob de pui

Drob de pui

Puneti la fiert ficatul. Carnea o tocati la robotul de bucatarie sau prin masina de tocat Cand

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cotlet fara os
  • 1/2 l suc de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1 cub zahar brun
  • - pentru crusta :
  • 3 felii paine mai uscata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri boabe porumb Sun Food
  • 5 catei usturoi
  • 80 g ciuperci taiate Sun Food
  • 1 fir rozmarin
  • 1 lingura mustar
  • 70 g unt
  • - pentru cartofi :
  • 700 g cartofi
  • 1 fir rozmarin
  • 60 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper macinat Kamis
  • 150 ml supa carne
  • -pentru sos Bordelaise :
  • 100 ml vin rosu
  • 1 fir cimbru
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 lingurita piper boabe Kamis
  • 300 ml supa carne
  • 1 lingurita amidon
  • 50 g unt rece
  • 1/2 foaie dafin Kamis
  • -pentru ornat :
  • o rodie

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce