Foietajul trebuie sa fie complet decongelat.
Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici. Carnea o spalam si o taiem cubulete. Dam carnea impreuna cu slanina si legumele prin masina de tocat carne.
Adaugam condimentele si amestecam.
Punem carnea intr-un wok sau tigaie teflonata/ceramica, fara a adauga ulei si lasam la foc potrivit sa se caleasca in suc propriu, timp de aprox 15-20 de minute. La final adaugam si verdeturile tocate marunt.
Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul plus un albus de ou (lasam un galbenus pentru uns) si omogenizam bine.
Aluatul il taiem in doua. Pe masa de lucru tapetata cu faina intindem pe rand fiecare foaie. Foaia vine impartita practic in trei, iar lateralele le taiem fasii de aprox 2 cm (vezi poza).
Punem jumatate din carne pe fasia din mijloc si tragem apoi marginile peste carne alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.
Procedam la fel si cu a doua foaie.
Asezam ambele placinte intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu galbenus de ou si presaram optional seminte de susan.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 de minute. Trebuie sa fie frumos rumenite.
Lasam sa se raceasca apoi feliem si servim.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii