autor:

Diana

» » Torturi

France`s Cake

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Ingrediente
Pentru blatul alb:, , , 2 oua, 2 linguri de zahar, 1 lingura de amidon, 2 linguri de faiana, 1 lingura de ulei, esenta de vanilie, 5g praf de copt, , , , Pentrul blatul maro:, 2 oua, 2 linguri de zahar, 1 lingura de amidon, 1 lingura de faina, 1 lingura de cacao, 1 lingura de ulei, esenta de rom, 5g praf de copt, , , , Pentru mousse de cocos:, 2 oua, 5 linguri de zahar, 100g nuca de cocos, 350 ml lapte, 3 linguri de amidon, 250 ml frisca, , , , , Pentru crema ganache de ciocolata:, 200g ciocolata, 200ml frisca, , , , Pentru decor:, bomboane Rafaello, 100g pesmet de biscuiti

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Blatul alb:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Se adauga uleiul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor in crema de galbenusuri.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (rotunda, cu diametru de 24 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.



Blatul maro:
Se prepara ca si blatul alb, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao.



Mousse de cocos:
300 ml de lapte se pun la fiert, iar in momentul in care da in clocot se pun galbenusurile frecate cu zaharul la care sa adaugat amidonul si 50g lapte rece. Omogenizam si adaugam nuca de cocos apoi punem la racit.

Cand crema sa racit foarte bine, amestecam cu frisca batuta.



Crema ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere. Dam la rece peste noapte pt a se intarii. Cand s-a intarit, mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa pufoasa.



Asamblare:

Blaturile le insiropam cu cateva linguri de lapte amestecata cu zahar si esenta de rom.
Peste blatul alb, punem crema ganache de ciocolata, iar peste cel maro mousse`ul de cocos. acoperim cu un strat subtire de pesmet si dam la rece.

Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "France`s Cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Se freaca galbenusele cu zaharul f. bine, se adauga mascarpone, frisca, nesul. Se insiropeaza piscoturile

44 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi
TORT  SAH

TORT SAH

Blatul: se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga in ploaie zaharul si cel vanilinat pana

155 voturi    18 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Diana

    Diana (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Multumesc mult..Sper ca ai sa o incerci..! :)

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Un deliciu!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blatul alb:
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de amidon
  • 2 linguri de faiana
  • 1 lingura de ulei
  • esenta de vanilie
  • 5g praf de copt
  • Pentrul blatul maro:
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de amidon
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingura de ulei
  • esenta de rom
  • 5g praf de copt
  • Pentru mousse de cocos:
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 100g nuca de cocos
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri de amidon
  • 250 ml frisca
  • Pentru crema ganache de ciocolata:
  • 200g ciocolata
  • 200ml frisca
  • Pentru decor:
  • bomboane Rafaello
  • 100g pesmet de biscuiti

Raporteaza reteta

Retete
de Diana
Pizza Diana

Pizza Diana

Aluatul:: faina se amesteca cu drojdia. Se pune apoi uleiul si se amesteca. Se adauga sare si lapte

4 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Bilute de cocos la cuptor

Bilute de cocos la cuptor

Ouale se bat si se adauga zaharul si nuca de cocos. Din acest aluat se fac bilute care se pun in

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Friptura de pulpe de pui

Friptura de pulpe de pui

Peste pulpe se pune sare si piper se fac gauri in pulpe si in fiecare se pune care un catel de usturoi.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Diana (Chef de cuisine)

Multumesc mult..Sper ca ai sa o incerci..! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Iris Tort Iris

Coacem nuca la cuptor cateva minute. Intre timp facem faina de biscuiti, eu o fac la robot din biscuiti populari sau petit beurre,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Alba ca Zapada Tort Alba ca Zapada

Ouale le batem cu zaharul pana devin albicioase, pe urma adaugam uleiul, laptele si zeama de lamaie, mai mixam putin si la final cernem

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu mac si glazura de lamaie