autor:

Diana

» » Torturi

France`s Cake

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Ingrediente
Pentru blatul alb:, , , 2 oua, 2 linguri de zahar, 1 lingura de amidon, 2 linguri de faiana, 1 lingura de ulei, esenta de vanilie, 5g praf de copt, , , , Pentrul blatul maro:, 2 oua, 2 linguri de zahar, 1 lingura de amidon, 1 lingura de faina, 1 lingura de cacao, 1 lingura de ulei, esenta de rom, 5g praf de copt, , , , Pentru mousse de cocos:, 2 oua, 5 linguri de zahar, 100g nuca de cocos, 350 ml lapte, 3 linguri de amidon, 250 ml frisca, , , , , Pentru crema ganache de ciocolata:, 200g ciocolata, 200ml frisca, , , , Pentru decor:, bomboane Rafaello, 100g pesmet de biscuiti

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Blatul alb:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Se adauga uleiul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor in crema de galbenusuri.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (rotunda, cu diametru de 24 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.



Blatul maro:
Se prepara ca si blatul alb, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao.



Mousse de cocos:
300 ml de lapte se pun la fiert, iar in momentul in care da in clocot se pun galbenusurile frecate cu zaharul la care sa adaugat amidonul si 50g lapte rece. Omogenizam si adaugam nuca de cocos apoi punem la racit.

Cand crema sa racit foarte bine, amestecam cu frisca batuta.



Crema ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere. Dam la rece peste noapte pt a se intarii. Cand s-a intarit, mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa pufoasa.



Asamblare:

Blaturile le insiropam cu cateva linguri de lapte amestecata cu zahar si esenta de rom.
Peste blatul alb, punem crema ganache de ciocolata, iar peste cel maro mousse`ul de cocos. acoperim cu un strat subtire de pesmet si dam la rece.

Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "France`s Cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Pt.blat,se face un pandispan,asa:albusurile se bat spuma,tare;se pune zaharul(si 1 lingura zeama

22 voturi    18 comentarii
5h
Torturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda

8 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Diana

    Diana (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Multumesc mult..Sper ca ai sa o incerci..! :)

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Un deliciu!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blatul alb:
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de amidon
  • 2 linguri de faiana
  • 1 lingura de ulei
  • esenta de vanilie
  • 5g praf de copt
  • Pentrul blatul maro:
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de amidon
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingura de ulei
  • esenta de rom
  • 5g praf de copt
  • Pentru mousse de cocos:
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 100g nuca de cocos
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri de amidon
  • 250 ml frisca
  • Pentru crema ganache de ciocolata:
  • 200g ciocolata
  • 200ml frisca
  • Pentru decor:
  • bomboane Rafaello
  • 100g pesmet de biscuiti

Raporteaza reteta

Retete
de Diana
Pizza Diana

Pizza Diana

Aluatul:: faina se amesteca cu drojdia. Se pune apoi uleiul si se amesteca. Se adauga sare si lapte

4 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Bilute de cocos la cuptor

Bilute de cocos la cuptor

Ouale se bat si se adauga zaharul si nuca de cocos. Din acest aluat se fac bilute care se pun in

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Friptura de pulpe de pui

Friptura de pulpe de pui

Peste pulpe se pune sare si piper se fac gauri in pulpe si in fiecare se pune care un catel de usturoi.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Diana (Chef de cuisine)

Multumesc mult..Sper ca ai sa o incerci..! :)

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT GARGARITA