Friptura asortata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Friptura asortata

Ingrediente

  • Avem nevoie pentru 4-5 portii de : un pui decupat in bucati
  • 3 pulpe de iepure taiate in 2 fiecare
  • o ceapa mare
  • un morcov mic
  • o rosie
  • o mana de verdeata ( rozmarin
  • salvie si patrunjel am pus eu )
  • 200 ml de vin
  • 50 ml de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de masline verzi fara sambure

Mod de preparare

Preparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul maruntim impreuna toate legumele si verdeata pana obtinem o pasta de legume. Intr-un vas mai mare amestecam pasta de legume cu vinul si o turnam peste bucatile de carne, amestecam sa se omogenizeze bine si uitam de ele cateva ore la frigider. Dupa aceea le asezam in vasul roman, turnam deasupra uleiul si acoperit cu capac dam vasul la cuptor pe temperatura maxima timp de 30 de minute .

Vasul roman nu se aseaza niciodata in cuptorul preincalzit , il asezam atunci cand pornim si focul. Dupa 30 de minute scoatem capacul si il mai lasam 20-25 minute pe temperatura de 220 grade sa se rumeneasca usor .

iesit excelenta, rumenita bine dar frageda si foarte aromata. Recomand cu drag vasul roman si mixul de carne la fripturi, rezultatul e garantat. Eu am servit cu o garnitura usoara de piure de cartofi si ruccola

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise