autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura berlineza cu sos de bere

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
1,3 kg carne de vita (antricoate), 5 foi de dafin, sare, 1/2 lingurita piper alb, 1/2 lingurita faina de mustar, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita cimbru pisat, 2 morcovi mari, 2 cepe (de arpagic), 1/2 lamaie, 2 linguri unt topit, 2 crengute cimbru, 2 crengute busuioc, 2 linguri otet, 1/2 l bere blonda, putin zahar., (pentru 6 portii)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se zvanta, dupa care se freaca cu un amestec de sare (1 lingurita), piper, faina de mustar, cuisoare, nucsoara, cimbru pisat si o foaie de dafin maruntita. Se curata morcovii si se taie felii, ceapa se taie cubulete si se rade coaja de lamaie. Se pune untul topit intr-o cratita, se asaza carnea cu restul de foi de dafin si se prajeste putin pe toate partile. Se adauga morcovii, ceapa, coaja de lamaie, crengutele de cimbru si busuioc, otetul si berea. Se acopera cratita, se baga la cuptorul incins si se lasa circa 2 ore (170ˇC). Apoi se scoate carnea si se tine la cald. Se bate bine zeama de friptura (cu mixerul sau cu telul) si se adauga putin zahar. Se pun bucatile de carne pe un platou si se servesc cu sos, cu o garnitura de morcovi fierti si piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura berlineza cu sos de bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de curcan la cuptor cu arpagic

Pulpe de curcan la cuptor cu arpagic

Carnea de curcan se spala si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se ia spuma se adauga

8 voturi    6 comentarii
2h 40 min
Fripturi
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov). Se

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1,3 kg carne de vita (antricoate)
  • 5 foi de dafin
  • sare
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 1/2 lingurita faina de mustar
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita cimbru pisat
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe (de arpagic)
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri unt topit
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute busuioc
  • 2 linguri otet
  • 1/2 l bere blonda
  • putin zahar.
  • (pentru 6 portii)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de cotlet la tava