autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Friptura de carne cu cartofi

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 10 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 10 august 2009

Ingrediente
Pentru 6 portii:, , 1bucata de carne de vita proaspata preferabil de la umar, sa nu fie fibroasa de 1.5- 2 kg., , Pentru prepararea sosului:, , 3 linguri de ulei, 1ceapa mare taiata cuburi, 1 ardei verde iute curatat de sinburi si taiat felii, 1 lingurita de sare, 2 lingurite de camun, 1/4 de lingurita carcum (face culoare galbena), 1 lingurita de piper, 6 usturoi zdrobiti, 6 bucati de enibahar, 4 foi de dafin, 1/2 pahar de frunze de coriandu sau patrunjel tocat, 11/2 pahar de apa fierbinte, 2 rosii cojite de coaja si tocate

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Carnea se curata se spala si se usuca cu hirtie absorbanta. Intr-o tigaie de teflon bine incalzita se pune putin ulei si se prajeste carnea pe toate partile dar foarte putin de prajit numai cit sa se inchida si sa nu iasa sucul din ea. Intr-o oala cu presiune se prajeste putin ceapa, se pune carnea si restul componentelor, se inchide capacul si se fierbe 40 de minute sub presiune. Se ia la o parte si dupa ce a trecut presiunea, se scoate carnea se taie felii potrivite si se repune inapoi in oala sa fiarba sub presiune inca 30 de minute cind va fi gata. Se scoate carnea pe un platou si se mentine la caldura. Sosul se strecoara si daca este prea mult se poate lasa sa fiarba sa mai scada putin. Se poate face putin rintas si ingrosa sosul. Se serveste carnea taiata felii cu piure de cartofi si sosul alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de carne cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui in crusta de mac pe pat de legume

Piept de pui in crusta de mac pe pat de legume

1.Pieptul de pui dezosat se taie in doua apoi se spala si se sterge cu un prosop,se sareaza si condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpa de porc in sos de ceapa

Pulpa de porc in sos de ceapa

Spalam bine carnea, o feliem si o punem pe prosoape de hartie pt. a absorbi apa. Punem o tigaie/wok

13 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

    foarte bune retetele,dar ai o problema cu cantitatile,eu inteleg ce vrei sa scrii,dar altcineva va crede ca gatesti pentru un cartier intreg(2000 kg de carne este ceva,nu?) felicitari pentru toate retetele.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1bucata de carne de vita proaspata preferabil de la umar
  • sa nu fie fibroasa de 1.5- 2 kg.
  • Pentru prepararea sosului:
  • 3 linguri de ulei
  • 1ceapa mare taiata cuburi
  • 1 ardei verde iute curatat de sinburi si taiat felii
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de camun
  • 1/4 de lingurita carcum (face culoare galbena)
  • 1 lingurita de piper
  • 6 usturoi zdrobiti
  • 6 bucati de enibahar
  • 4 foi de dafin
  • 1/2 pahar de frunze de coriandu sau patrunjel tocat
  • 11/2 pahar de apa fierbinte
  • 2 rosii cojite de coaja si tocate

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
costy1969

costy1969 (Chef de cuisine)

foarte bune retetele,dar ai o problema cu cantitatile,eu inteleg ce vrei sa scrii,dar altcineva va crede ca gatesti pentru un cartier intreg(2000 kg de carne este ceva,nu?) felicitari pentru toate retetele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac