autor:

Sidy

» » Fripturi

Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Ingrediente
800 g carne de curcan, 300 ml vin, 3-4 linguri sos Worcester, 200 g merisoare, 20 g unt, un varf cutit ardei iute macinat, 1 lingurita rasa piper macinat, 2-3 linguri miere, 1 lingurita vegeta bio, 2-3 linguri zeama de grephfruit rosu

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam pielita, apoi o facem cu piper si cu vegeta bio. Adaugam 2 linguri de sos Worcester, apoi dam carnea la rece pentru cel putin o ora.
Intre timp preparam chutney-ul de merisoare.Punem intr-un vas Zepter foarte putin unt si asteptam sa se topeasca, apoi adaugam merisoarele,mierea, piperul, ardeiul iute si la sfarsit vinul (150 ml). Amestecam si acoperim apoi, lasand sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute.Din vinul la fierbere se prepara o reductie de vin ,apoi marim focul si se fierbe pana lichidul capata consistenta unui sirop.Adaugam zeama de grephfruit si gata chutney-ul...
Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea nesarata .Reducem focul la cat de mic se poate.
La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea , puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile.
Adaugam vinul ramas si lasam sa dea in clocot la foc potrivit, cam 15-20 de minute, apoi stingem focul si lasam vasul Zepter pe plita cu inductie.( ea continua sa fie calda)
Cand toate sunt gata preparate , servim friptura alaturi de piureul de cartofi si chutney-ul de merisoare.Eu am presarat si cateva bobite de rodie.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Tagliata de carne la gratar

Tagliata de carne la gratar

Carnea se taie felii mai groase,se unge cu ulei se pune pe gratarul incins bine; Se coace 5 minute

3 voturi    8 comentarii
10 min
Fripturi
Pulpe de pui pe sare

Pulpe de pui pe sare

Se curata pulpele si aripioarele (se pot face sau numai pulpe, sau numai aripioare, sau chiar un

5 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    Arata foarte bine,trebuie incercata neaparat....

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    o idee minunata ,am sa o pun in aplicare.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    Un meniu "pe cinste", pot sa vin la masa ? *****

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne de curcan
  • 300 ml vin
  • 3-4 linguri sos Worcester
  • 200 g merisoare
  • 20 g unt
  • un varf cutit ardei iute macinat
  • 1 lingurita rasa piper macinat
  • 2-3 linguri miere
  • 1 lingurita vegeta bio
  • 2-3 linguri zeama de grephfruit rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata foarte bine,trebuie incercata neaparat....

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
GRATAR PUI