Ceafa se spala, cartofii se curata si se taie in felii mai maricele. Ardeiul se taie julien, costita se feliaza dupa care o taiem fasiute de cca 1 cm.
Usturoiul se curata, iar jumatate din catei ii transformam in mujdei pe care il amestecam cu vinul. Ceafa o impanam cu fasiile de costita si catei de usturoi, se sareaza si condimenteaza dupa gust, dupa care se pune intr-o tava unsa cu putin ulei.
Se adauga cartofii (peste care s-a pus un praf de sare), si feliute de costita. Jumatate din cantitatea de mujdei amestecat cu vin, se amesteca cu uleiul ramas (50ml), o cana de apa, sare, piper, busuic, rozmarinul si se adauga in tava.
Se introduce in cuptor la foc potrivit (150 grade). Din 10 in 10 minute se mai stropeste friptura si cartofii cu sosul din tava.
Cu 10 minute inainte de a fi gata se pun fasiutale de ardei peste cartofi si se adauga (uniform) restul de mujdei amestecat cu vin.
Friptura se feliaza, si se aranjaza pe farfurie. Cartofii se pun alaturi de friptura. Se serveste calda.
Pofta buna!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii