autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de porc cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete de porc, , 2 linguri faina, , sare, , piper negru macinat, , 2 linguri ulei de masline, , 75 g unt, , 1 ceapa verde tocata marunt, , 3 catei de usturoi, , curatati, , 1/2 lingurita rozmarin uscat, , 250 ml vin sec (eventual de mere), , 250 ml zeama concentrata de pui, , 1 legatura verdeata, , 750 g mere, , cateva fire de rozmarin proaspat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 110gr.. Se pune faina intr-o farfurie, se adauga sare si piper si se dau prin ea cotletele, care se scutura apoi de surplusul de faina.
Se-ncinge uleiul impreuna cu 15 g de unt intr-o cratita grea, de fonta, si se dunstuieste ceapa circa 5 minute, amestecand intruna. Se adauga usturoiul, se caleste si el putin si se inlatura (usturoiul are un gust amar daca se lasa prea mult sa se caleasca.) Se scoate ceapa cu lingura de spuma din cratita si se pune intr-un castron incalzit.
Se topesc alte 30 g de unt in cratita si se prajesc in el cotletele, cate 2 minute si jumatate pe fiecare parte. (Se prajesc cate doua deodata). Se aseaza pe un platou incins si se tin la cald.
Se pun in grasimea din cratita rozmarinul, vinul si zeama de carne, apoi ceapa, carnea si legatura de verdeata, se lasa sa dea in clocot, se acopera cratita cu un capac si se fierb in cuptorul incins o ora si jumatate.
Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie in opt si se dunstuiesc in restul de unt incins, pana ce se rumenesc, dar sa ramana inca tari. Se scot cu lingura de spuma, se pun in cratita langa carne si se lasa sa se patrunda toate inca 15-20 de minute.
Se indeparteaza legatura de verdeata, se aranjeaza cotletele intr-un castron incins si se garnisesc cu merele coapte si cu crengute de rozmarin proaspat. Se toarna peste ele sosul de friptura si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc cu mere la cuptor

Friptura de porc cu mere la cuptor

Inainte de toate incalziti cuptorul la 180 grade. 1. pregatiti o tava de marime medie pe care o

7 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Friptură de porc cu mere-pentru Crăciun-

Carnea,proaspătă desigur,se spală rapid sub jet de apă şi se usucă cu un şervet.Se crestează

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete de porc
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 75 g unt
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • curatati
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 250 ml vin sec (eventual de mere)
  • 250 ml zeama concentrata de pui
  • 1 legatura verdeata
  • 750 g mere
  • cateva fire de rozmarin proaspat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de pui cu seminţe