Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete de porc, , 2 linguri faina, , sare, , piper negru macinat, , 2 linguri ulei de masline, , 75 g unt, , 1 ceapa verde tocata marunt, , 3 catei de usturoi, , curatati, , 1/2 lingurita rozmarin uscat, , 250 ml vin sec (eventual de mere), , 250 ml zeama concentrata de pui, , 1 legatura verdeata, , 750 g mere, , cateva fire de rozmarin proaspat.
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
1 vot
Mod de preparare
Se-ncinge uleiul impreuna cu 15 g de unt intr-o cratita grea, de fonta, si se dunstuieste ceapa circa 5 minute, amestecand intruna. Se adauga usturoiul, se caleste si el putin si se inlatura (usturoiul are un gust amar daca se lasa prea mult sa se caleasca.) Se scoate ceapa cu lingura de spuma din cratita si se pune intr-un castron incalzit.
Se topesc alte 30 g de unt in cratita si se prajesc in el cotletele, cate 2 minute si jumatate pe fiecare parte. (Se prajesc cate doua deodata). Se aseaza pe un platou incins si se tin la cald.
Se pun in grasimea din cratita rozmarinul, vinul si zeama de carne, apoi ceapa, carnea si legatura de verdeata, se lasa sa dea in clocot, se acopera cratita cu un capac si se fierb in cuptorul incins o ora si jumatate.
Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie in opt si se dunstuiesc in restul de unt incins, pana ce se rumenesc, dar sa ramana inca tari. Se scot cu lingura de spuma, se pun in cratita langa carne si se lasa sa se patrunda toate inca 15-20 de minute.
Se indeparteaza legatura de verdeata, se aranjeaza cotletele intr-un castron incins si se garnisesc cu merele coapte si cu crengute de rozmarin proaspat. Se toarna peste ele sosul de friptura si se servesc fierbinti.