Friptura de porc cu mere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete de porc,
  • 2 linguri faina,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 75 g unt,
  • 1 ceapa verde tocata marunt,
  • 3 catei de usturoi,
  • curatati,
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat,
  • 250 ml vin sec (eventual de mere),
  • 250 ml zeama concentrata de pui,
  • 1 legatura verdeata,
  • 750 g mere,
  • cateva fire de rozmarin proaspat.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 110gr.. Se pune faina intr-o farfurie, se adauga sare si piper si se dau prin ea cotletele, care se scutura apoi de surplusul de faina.

Se-ncinge uleiul impreuna cu 15 g de unt intr-o cratita grea, de fonta, si se dunstuieste ceapa circa 5 minute, amestecand intruna. Se adauga usturoiul, se caleste si el putin si se inlatura (usturoiul are un gust amar daca se lasa prea mult sa se caleasca.) Se scoate ceapa cu lingura de spuma din cratita si se pune intr-un castron incalzit.

Se topesc alte 30 g de unt in cratita si se prajesc in el cotletele, cate 2 minute si jumatate pe fiecare parte. (Se prajesc cate doua deodata). Se aseaza pe un platou incins si se tin la cald.

Se pun in grasimea din cratita rozmarinul, vinul si zeama de carne, apoi ceapa, carnea si legatura de verdeata, se lasa sa dea in clocot, se acopera cratita cu un capac si se fierb in cuptorul incins o ora si jumatate.

Se curata merele de coaja si de partea lemnoasa, se taie in opt si se dunstuiesc in restul de unt incins, pana ce se rumenesc, dar sa ramana inca tari. Se scot cu lingura de spuma, se pun in cratita langa carne si se lasa sa se patrunda toate inca 15-20 de minute.

Se indeparteaza legatura de verdeata, se aranjeaza cotletele intr-un castron incins si se garnisesc cu merele coapte si cu crengute de rozmarin proaspat. Se toarna peste ele sosul de friptura si se servesc fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise