autor:

lailaobaid

» » Fripturi

Friptura de pui marinata in salamura

Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2010

Ingrediente
- o gaina, 1.5 ltr de apa, 4 linguri de sare, o lamie taiata in jumatate, 1 ingurita de boabe de chiper negru, 6 frunze de dafin, o legatura de patrunjel, 6-8 crengute de cimbru, o lingura de miere, jumate de capatina de usturoi., - jumate cana de faina, jumate cana de yogurt, o lingura paprica dulce, o ligurita de paprica iute., - ulei pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

- intr-o cratita se toarna apa, se pune sarea, jumatatile de lamie, boabele de chiper, frunzele de dafin, patrunjelul, cimbrul, mierea, usturoiul. Se pun toate la foc si se lasa pina dau aproape in fiert, dupa care se stinge focul si se lasa sa se raceasca complet.
- se spala puil bine de dinafara si pe dinauntru, se taie de la piept in jumatate in jos si se desface, se pune pe masa se se preseaza putin pentru a deveni plat.
- se pune puiul in salamura racita de tot si se lasa la marinat intre 6-8 ore, dar nu mai mult ca va deveni foarte sarat. Dupa 6-8 ore se scoate din salamura si se clateste in apa pentru a spala de sarea de la suprafata.
- intr-o farfurie se amesteca faina, paprica dulce si cea iute.
- se pune puil cu partea deschisa in jos si se toarna putin yougurt pe el si se unge, freaca bine, dupa care se presoara cu amestecatura de faina si paprica si se freca,masajeaza bine. Se pune in tigaie in uleiul destul de bine infierbintat, cu partea pe care sa uns cu yogurt si faina in ulei, cu minile se preseaza din cind in cind ca sa va asigurati ca sa prajit bine peste tot(va lua circa 10-15 minute). Inainte de a se praji pe cealalta parte se unge cu yogurt si se presoara cu amestecul de faina, dupa care se freaca, masajeaza bine, se intoarece si se prajeste la fel ca si cum am procedat de la inceput. Dupa 10-15 min se ea de pe foc si se pune intr-o tava si se pune in rola la temperatura 200 grade celsius, timp de 30-45 minute, depinde de marimea puiului.
Se serveste cu salata, va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui marinata in salamura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cuib de mamaliga cu bucatele carne porc

Cuib de mamaliga cu bucatele carne porc

Bucatele de porc Spalam bine carnea. Lasam sa se scurga bine. Spalam si curatam ardeiul si usturoiul.

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Friptura vanatoreasca cu paste si sos

Friptura vanatoreasca cu paste si sos

Cu un cutit foarte ascutit se face un buzunar in cotlet. Se condimenteaza. Se fierb pastele dupa

2 voturi    4 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - o gaina
  • 1.5 ltr de apa
  • 4 linguri de sare
  • o lamie taiata in jumatate
  • 1 ingurita de boabe de chiper negru
  • 6 frunze de dafin
  • o legatura de patrunjel
  • 6-8 crengute de cimbru
  • o lingura de miere
  • jumate de capatina de usturoi.
  • - jumate cana de faina
  • jumate cana de yogurt
  • o lingura paprica dulce
  • o ligurita de paprica iute.
  • - ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de lailaobaid
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele in jumate de-a lungul, cu o lingura se scoate miezul. Se prajeste ceapa, morcovul

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich mini pizza

Sandwich mini pizza

Se taie bagheta in jumate de-a lungul, dupa care se taie felii de-a latul, se ung cu uleiul de masline

21 voturi    6 comentarii
1h
Sandviciuri
paste gratin

paste gratin

- Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei. - Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de porc cu cartofi noi la cuptor