Friptura de pui marinata in salamura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - o gaina, 1.5 ltr de apa, 4 linguri de sare, o lamie taiata in jumatate, 1 ingurita de boabe de chiper negru, 6 frunze de dafin, o legatura de patrunjel, 6-8 crengute de cimbru, o lingura de miere, jumate de capatina de usturoi.
  • - jumate cana de faina, jumate cana de yogurt, o lingura paprica dulce, o ligurita de paprica iute.
  • - ulei pentru prajit.

Mod de preparare

- intr-o cratita se toarna apa, se pune sarea, jumatatile de lamie, boabele de chiper, frunzele de dafin, patrunjelul, cimbrul, mierea, usturoiul. Se pun toate la foc si se lasa pina dau aproape in fiert, dupa care se stinge focul si se lasa sa se raceasca complet.

- se spala puil bine de dinafara si pe dinauntru, se taie de la piept in jumatate in jos si se desface, se pune pe masa se se preseaza putin pentru a deveni plat.

- se pune puiul in salamura racita de tot si se lasa la marinat intre 6-8 ore, dar nu mai mult ca va deveni foarte sarat. Dupa 6-8 ore se scoate din salamura si se clateste in apa pentru a spala de sarea de la suprafata.

- intr-o farfurie se amesteca faina, paprica dulce si cea iute.

- se pune puil cu partea deschisa in jos si se toarna putin yougurt pe el si se unge, freaca bine, dupa care se presoara cu amestecatura de faina si paprica si se freca,masajeaza bine. Se pune in tigaie in uleiul destul de bine infierbintat, cu partea pe care sa uns cu yogurt si faina in ulei, cu minile se preseaza din cind in cind ca sa va asigurati ca sa prajit bine peste tot(va lua circa 10-15 minute). Inainte de a se praji pe cealalta parte se unge cu yogurt si se presoara cu amestecul de faina, dupa care se freaca, masajeaza bine, se intoarece si se prajeste la fel ca si cum am procedat de la inceput. Dupa 10-15 min se ea de pe foc si se pune intr-o tava si se pune in rola la temperatura 200 grade celsius, timp de 30-45 minute, depinde de marimea puiului.

Se serveste cu salata, va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise