Friptura de pui marinata in salamura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - o gaina, 1.5 ltr de apa, 4 linguri de sare, o lamie taiata in jumatate, 1 ingurita de boabe de chiper negru, 6 frunze de dafin, o legatura de patrunjel, 6-8 crengute de cimbru, o lingura de miere, jumate de capatina de usturoi.
  • - jumate cana de faina, jumate cana de yogurt, o lingura paprica dulce, o ligurita de paprica iute.
  • - ulei pentru prajit.

Mod de preparare

- intr-o cratita se toarna apa, se pune sarea, jumatatile de lamie, boabele de chiper, frunzele de dafin, patrunjelul, cimbrul, mierea, usturoiul. Se pun toate la foc si se lasa pina dau aproape in fiert, dupa care se stinge focul si se lasa sa se raceasca complet.

- se spala puil bine de dinafara si pe dinauntru, se taie de la piept in jumatate in jos si se desface, se pune pe masa se se preseaza putin pentru a deveni plat.

- se pune puiul in salamura racita de tot si se lasa la marinat intre 6-8 ore, dar nu mai mult ca va deveni foarte sarat. Dupa 6-8 ore se scoate din salamura si se clateste in apa pentru a spala de sarea de la suprafata.

- intr-o farfurie se amesteca faina, paprica dulce si cea iute.

- se pune puil cu partea deschisa in jos si se toarna putin yougurt pe el si se unge, freaca bine, dupa care se presoara cu amestecatura de faina si paprica si se freca,masajeaza bine. Se pune in tigaie in uleiul destul de bine infierbintat, cu partea pe care sa uns cu yogurt si faina in ulei, cu minile se preseaza din cind in cind ca sa va asigurati ca sa prajit bine peste tot(va lua circa 10-15 minute). Inainte de a se praji pe cealalta parte se unge cu yogurt si se presoara cu amestecul de faina, dupa care se freaca, masajeaza bine, se intoarece si se prajeste la fel ca si cum am procedat de la inceput. Dupa 10-15 min se ea de pe foc si se pune intr-o tava si se pune in rola la temperatura 200 grade celsius, timp de 30-45 minute, depinde de marimea puiului.

Se serveste cu salata, va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise