autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Friptura de vitel in vin

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 21 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 21 iulie 2010

Ingrediente
1 kg carne de vitel, 2 cepe, 2 rosii, 100 g unt, 1-2 linguri ulei de masline, o lingura faina alba, 3 morcovi, 100 g felii bacon, 1 lingurita cimbru, 2 frunze de dafin, patrunjel verde, frunze de telina, 3 pahare de vin alb, sare, piper dupa gust, Pentru ingrosarea sosului aveti nevoie de: 35 g unt si de o lingura de faina.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut. E cam pe acelasi tipar, tot cu carne bucatele, faina si vin, dar este buna. Am incercat-o, cam asa faceam si eu inainte de o auzi la Eurosport, dar fara faina.
Se taie carnea cubulete de marime potrivita si morcovii felii si bastonase.
Puneti intr-o cratita untul la topit, adaugati uleiul de masline si apoi bucatile de carne. Amestecati pana isi schimba culoarea. Presaraţi faina peste carne, adaugati morcovii si bacon-ul. Amestecati 2 minute. Puneti cepele taiate in jumatate, rosiile feliate, vinul si apa clocotita cat sa acopere carnea.
Adaugati sare, piper, cimbru, frunzele de dafin, patrunjelul si telina. Puteti adauga si o bucata de telina taiata cubulete.
Dati focul tare pana incepe sa clocoteasca, apoi acoperiti cratita si lasati sa fiarba la foc mic timp de 90 de minute.
Intr-un bol amestecati cele 35 g unt (topit) cu lingura de faina. Dati focul mai tare putin si adaugati compozitia de mai sus peste carne. Amestecati repede pentru a nu se forma cocoloase si mai lasati sa fiarba 10 minute. Sosul va deveni mai consistent. Dregeti gustul de sare si piper.
Se serveste cu orez sau cartofi natur. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel in vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
pulpa porc la cuptor cu piure

pulpa porc la cuptor cu piure

Pulpa se taie felii ,peste ea se pune usturoiul pisat,piper,delicat,busuioc apoi o bagam in punga

5 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu carnati by copilou

Mazare cu carnati by copilou

Se pune untura sa se topeasca si punem ceapa la calit, cand aceasta incepe sa se caleasca se pun

13 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirabela (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

    am gatit-o, nu doar testata, si o voi mai gati cu siguranta, fara vin, fara faina, si a iesit superrrrr. multam fain de reteta.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

    Si eu am pus foarte putin bacon, am folosit foarte putina faina. Dupa ce fierbe mai mult, nu se mai simte vinul. La fel e si cu berea. In loc se vin se poate folosi apa cu otet.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Un deliciu!!!multumim cã ne impãrtãsesti aceste retete minunate :)

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Acum stiu,de ce e asa frumos" Turul Frantei" Ne aduci,Doina,retete minunate! As salvat-o,am pus-o in lists de "prioritati". Dar eu,nu voi pune vin,nici bacon.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Reteta asta imi place tare mult,mai ales ca mie imi place vitelul.E la favorite deja,abia astept sa-i vina randul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 100 g unt
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • o lingura faina alba
  • 3 morcovi
  • 100 g felii bacon
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • patrunjel verde
  • frunze de telina
  • 3 pahare de vin alb
  • sare
  • piper dupa gust
  • Pentru ingrosarea sosului aveti nevoie de: 35 g unt si de o lingura de faina.

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Mirabela (Chef de cuisine)

am gatit-o, nu doar testata, si o voi mai gati cu siguranta, fara vin, fara faina, si a iesit superrrrr. multam fain de reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Pulpe coapte in unt aromatizat cu legume la cuptor