Friptura de vitel in vin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Friptura de vitel in vin

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 100 g unt
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • o lingura faina alba
  • 3 morcovi
  • 100 g felii bacon
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • patrunjel verde, frunze de telina
  • 3 pahare de vin alb
  • sare, piper dupa gust
  • Pentru ingrosarea sosului aveti nevoie de: 35 g unt si de o lingura de faina.

Mod de preparare

O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut. E cam pe acelasi tipar, tot cu carne bucatele, faina si vin, dar este buna. Am incercat-o, cam asa faceam si eu inainte de o auzi la Eurosport, dar fara faina.

Se taie carnea cubulete de marime potrivita si morcovii felii si bastonase.

Puneti intr-o cratita untul la topit, adaugati uleiul de masline si apoi bucatile de carne. Amestecati pana isi schimba culoarea. Presaraţi faina peste carne, adaugati morcovii si bacon-ul. Amestecati 2 minute. Puneti cepele taiate in jumatate, rosiile feliate, vinul si apa clocotita cat sa acopere carnea.

Adaugati sare, piper, cimbru, frunzele de dafin, patrunjelul si telina. Puteti adauga si o bucata de telina taiata cubulete.

Dati focul tare pana incepe sa clocoteasca, apoi acoperiti cratita si lasati sa fiarba la foc mic timp de 90 de minute.

Intr-un bol amestecati cele 35 g unt (topit) cu lingura de faina. Dati focul mai tare putin si adaugati compozitia de mai sus peste carne. Amestecati repede pentru a nu se forma cocoloase si mai lasati sa fiarba 10 minute. Sosul va deveni mai consistent. Dregeti gustul de sare si piper.

Se serveste cu orez sau cartofi natur. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise