Frittata cu cartofi, porumb si ardei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Frittata cu cartofi, porumb si ardei

Ingrediente

  • Pentru 4 portii am folosit:
  • 1. 5 oua
  • 2. 3 cartofi mai degraba mici
  • 3. 1 ardei gras rosu
  • 4. o ceapa
  • 5. 2-3 linguri de ulei
  • 6. o legatura de patrunjel
  • 7. 3 linguri de porumb
  • 8. o lingura de parmezan ras
  • 9. sare, piper

Mod de preparare

Cunoscuta in Italia sub aceasta denumire, frittata este un fel de echivalent al omletei noastre insa mult mai asemanatoare cu quiche-ul frantuzesc. Foarte potrivita pentru micul-dejun, se poate servi calda dar si rece, alaturi de o salata. Ti-o recomand in locul clasicei omlete de weekend, este mult mai bogata in ingrediente si arome.

Cartofii se feliaza subtire, ca sa se patrunda usor. Ardeiul se taie cubulete, patrunjelul se toaca marunt, ceapa se taie solzisori. Intr-o oala pui la fiert cartofii si ardeiul gras, aproximativ 15 minute, pana poti strapunge cartoful cu o furculita. Se scot cu o spumiera si se pun alaturi. Intr-o tigaie, cand s-a incins uleiul, se pune ceapa la calit. Cand a devenit sticloasa, se pun peste ea cartofii, ardeiul si porumbul si se calesc impreuna inca 2-3 min. Ouala se bat cu patrunjelul, sarea si piperul. Se scot, tot cu o spumiera, legumele din tigaie, se pun peste oua si apoi se toarna totul la loc in tigaie. Se mai tine pe foc 2-3 min, amestecand. Apoi se toarna totul intr-o forma, se presara parmezanul si va merge la cuptorul preincalzit, pe un rand mai sus de mijloc, la 180 de grade pentru 10-15 min sau pana arata bine inchegata. Pare complicata toata tevatura dintr-o oala in alta insa doar pare :) .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise