autor:

Oana

» » Dulciuri diverse

Galuste cu caise

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2015

Ingrediente
cartofi &ndash 500 g., oua &ndash 1 buc., faina &ndash 80 g., gris &ndash 25 g., zahar vanilat &ndash 1 pliculet, un praf de sare, caise &ndash 10 buc. mai mici, zahar brun &ndash 30 g., scortisoara &ndash 1 lingurita, Topping:, unt &ndash 50 g., pesmet &ndash 100 g., zahar brun &ndash 50 g., scortisoara &ndash 1 lingurita

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert

Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit

Intre timp, desfaceti caisele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii

Amestecati 30 grame de zahar brun cu o lingurita de scortisoara si umpleti prunele cu acest amestec, apoi lasati-le deoparte

Pregatiti in acest moment si toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, adaugati pesmetul si lasati-l sa se rumeneasca putin, amestecand continuu

Lasati pesmetul sa se raceasca putin, apoi adaugati zaharul brun si scortisoara si puneti tigaia deoparte

Curatati cartofii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari

Adaugati peste ei oul, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare si omogenizati bine compozitia

Adaugati treptat faina si framantati usor

Aluatul va fi lipicios, insa nu puneti mai multa faina pentru ca se va intari

Intre timp, puneti o oala mare cu apa la fiert si adaugati o lingura cu sare

Cu mainile date prin faina, rupeti o bucata de aluat mai mare putin decat caisa, aplatizati aluatul si introduceti caisa in mijloc, apoi imbracati-o in aluat

Presarati cate putina faina deasupra ca sa puteti sa ii dati o forma rotunda

Dupa ce ati format toate galustele cu caise, scufundati-le pe rand in oala cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba cateva minute, pana se ridica toate la suprafata

Scoateti galustele pe rand, direct in tigaia cu pesmet si tavaliti-le bine pe toate partile

Lasati-le apoi sa se reaceasca putin inainte de servire
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se firb cartofii in coaja. Se curata si de piseaza. Se amesteca cu 200 grame de faina, 150 grame

9 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • cartofi &ndash 500 g.
  • oua &ndash 1 buc.
  • faina &ndash 80 g.
  • gris &ndash 25 g.
  • zahar vanilat &ndash 1 pliculet
  • un praf de sare
  • caise &ndash 10 buc. mai mici
  • zahar brun &ndash 30 g.
  • scortisoara &ndash 1 lingurita
  • Topping:
  • unt &ndash 50 g.
  • pesmet &ndash 100 g.
  • zahar brun &ndash 50 g.
  • scortisoara &ndash 1 lingurita

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

10 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Pancakes cu cirese