Galuste cu capsuni

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -1 kg.cartofi,
  • -sare,
  • -300g.faina ,
  • -40g.unt sau margarina pentru gatit,
  • -2 oua;
  • Pentru umplutura:
  • -30-35 capsuni,
  • -1 lingurita scortisoara macinata,
  • -2 linguri zahar praf;
  • -faina pentru planseta;
  • -Pentru servit:80g.unt sau margarina pentru gatit,
  • -100g.pesmet,
  • -zahar praf amestecat cu scortisoara macinata;
  • Pentru sosul de capsuni:
  • -300g.capsuni,
  • -3-4 linguri zahar tos,
  • -1 pachet zahar vanilinat;

Mod de preparare

Cartofii spalati se fierb in coaja, in apa sarata,se curata si se zdrobesc inca calzi.Cand s-au racit se amesteca cu toate ingredientele pentru aluat si se imparte in 2 parti egale.

Se ia o bucatica de aluat si se pune la fiert.Daca este prea moale, inseamna ca aluatului i se mai adauga faina, daca este prea tare, aluatul se framanta cu putina margarina.

Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs.Se trec apoi prin zahar amestecat cu scortisoara.

Pe o planseta infainata se pune aluatul,se intinde cu o grosime de 1 cm. si se taie in bucati de 6-7 cm.In fiecare bucata se pune cate o capsuna si , cu mainile infainate, se fac galustele , pe care le punem in apa clocotita.Cand se ridica deasupra apei,(dupa 2-3 minute) le scoatem le scurgem bine si le punem in tava , in care, in prelabil, s-a rumenit pesmetul in unt sau margarina pentru gatit.

Se presara zahar amestecat cu scortisoara si le servim cu sosul de capsuni.Pentru sos, se spala capsunile, se curata de codite ,apoi , impreuna cu zaharul si vanilia se turmixeaza.Se adauga 1 dl.apa si se fierb impreuna pana dau in clocot.

Pentru aluat sa se foloseasca cartofi vechi, cei noi nu sunt buni.

Se pot face galuste in cantitati mari, pentru ca se pot congela.La fel se pot face galuste cu caise sau piersici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise