autor:

Eva Fischer

» » Fripturi

Gat umplut

Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2007

Ingrediente
Pielea de la 2 gaini, de la gat pana la pulpe, impreuna cu aripile., 1/2 kg. piept de pui tocat,, 1/2 legatura patrunjel, 3 oua tari, 1 ou crud, 1/4 pahar ulei pt. umplutura + 1/4 pahar ulei in vasul in care se va pune in cuptor, 1 ceapa rasa, 1 ceapa taiata in sferturi, 2 catei usturoi zdrobit, 3-4 catei usturoi intregi, 4-5 lg. pesmet, sare, piper, boia, 1/2 pahare apa

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie pielea de pe gaini pana la pulpe si se scoate de pe gaini. Daca se rupe undeva, se va coase locul, inainte de-a umple.
Se cos cele 2 piei, in directie opusa, ca sa arate ca un animal cu 4 picioare.
Se coase si unul dintre gaturi. Se amesteca umplutura si se umple putin, apoi se introduce un ou tare, in lungime, din nou umplutura, din nou ou, pina introducem totul. Se coase gatul prin care am umplut si se aseaza cu grija intr-un vas Jena. Se presara cu boia, piper, se adauga ceapa taiata si catei de usturoi, apa si uleiul. Se pune la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste. Se taie in felii cand se raceste putin. Se serveste cu piure de cartofii, ornat cu sosul si muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gat umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Gat de curcan umplut

Gat de curcan umplut

Pipota se spala bine si se taie bucatele. La fel si ficatul de curcan. Ceapa se curata si se taie

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Frigare din muschiuleti de porc

Frigare din muschiuleti de porc

1. Se curata muschiuletul de porc, se taie in bucati mai mari si se aseaza intr-un vas. 2. Se condimenteaza

4 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pielea de la 2 gaini
  • de la gat pana la pulpe
  • impreuna cu aripile.
  • 1/2 kg. piept de pui tocat,
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 oua tari
  • 1 ou crud
  • 1/4 pahar ulei pt. umplutura + 1/4 pahar ulei in vasul in care se va pune in cuptor
  • 1 ceapa rasa
  • 1 ceapa taiata in sferturi
  • 2 catei usturoi zdrobit
  • 3-4 catei usturoi intregi
  • 4-5 lg. pesmet
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1/2 pahare apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Saramura de pui