Autor:
IUNIA (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 20 septembrie 2010
Ingrediente
1/2 kg. morcovi,1/2 kg. zahăr, 2 lămâi, 10 migdale.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se curăţă morcovii, se taie rondele şi se fierb până se înmoaie. Se scurg se zdrobesc cu pisălogul pentru cartofi până obţinem un piure. Se adaugă zahărul şi zeama de la cele două lămâi şi se fierbe la foc molcom amestecând mereu ca să nu se prindă. La final adugăm migdalele mărunţite.
Se serveşte cu unt sărat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de morcovi" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi
28 voturi
17 comentarii
4h
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand
52 voturi
7 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Limbutu Elena , 21 august 2013
Arata excelent,...mi-am amintit ca pe vremea lui Ceausescu, am mancat la cineva "gem de carote"si mi-a placut mult,...(am aflat mai tarziu ce erau carotele)iar astazi m-am gandit sa fac si eu un gem deosebit si m-am hatarat, CAROTE.CAROTE see you nuci,, vanilie si lamaie.Ei, ia incercati!