autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gem de piersici

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 septembrie 2010

Ingrediente
2 kg piersici, 700 g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se aleg fructe complet moi , de preferinta piersici albe . Se spala fructele , se curata de coaja si se inlatura samburii . Se amesteca cu zahar si se lasa la rece timp de 2 ore apoi se pun la fiert , amestecand usor cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde . Se fierbe pana la consistenta dorita . Gemul este gata atunci cand se pune o lingura din compozitie pe o farfurioara , se desparte cu o lingurita in doua si cele doua parti nu se mai unesc . Se pune compozitia fierbinte in borcane apoi se inchid cu capace etans . Se sterilizeaza 15 minute in cuptor apoi se pun borcanele in paturi pana la racirea completa .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de piersici si nectarine cu cafea

Gem de piersici si nectarine cu cafea

1. Intr-o cratita,se pun fructele, cafeaua, coaja rasa de portocala si sucul de lamaie. 2. Intr-un

9 voturi    6 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Gem de piersici

Gem de piersici

Spalam si curatam de coaja piersicile,eliminam samburii si cantarim 1 kg de fructe; Amestecam fructele

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 2 kg piersici
  • 700 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

28 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

9 voturi    0 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce frumos este!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de flori de salcam