autor:

Dachman Laura

» » , , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse, Sucuri si compoturi de fructe

Gem de piersici si nectarine cu cafea

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2009

Ingrediente
•500 gr nectarine, spalate, curatate de samburi si taiate cubulete, •500 gr piersici, spalate, curatatede samburi si taiate cubulete, •250 ml cafea gata preparata, •1 plic (25gr) gelfix extra 2:1, •coaja rasa de la 1 portocala, •sucul de la 1 lamaie, •500 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Intr-o cratita,se pun fructele, cafeaua, coaja rasa de portocala si sucul de lamaie.
2. Intr-un vas, se amesteca plicul de gelfix cu 2 linguri zahar, apoi se toarna peste fructele din cratita si se amesteca bine.Se pune la foc potrivit amestecand continuu, pana la fierbere.
3. Se adauga restul de zahar si se amesteca pana ce compozitia ajunge din nou la fierbere.Din acest moment, amestecand continuu, se tine la fiert 3-5 minute.Se inlatura spuma, daca este necesar.
4. Se ia de pe foc si se toarna in borcane uscate.Borcanele se sigileaza, se intorc si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac.Pentru a verifica daca gemul se intareste, imediat dupa ce amestecul a fiert cele 3-5 minute, inainte de a-l turna in borcane, se pun 2 linguri de gem pe o farfurie.In scurt timp se va vedea daca dupa racire gemul s-a intarit.Daca nu se inatreste, atunci se adauga ½ lingurita sare de lamaie, se amesteca bine si se fierbe 1-2 minute.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici si nectarine cu cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Compot de piersici

Compot de piersici

Alegem piersicile care sunt coapte, dar mai tari la atingere, deoarece daca sunt moi nu sunt prea

1 vot    3 comentarii
3h
Sucuri si compoturi de fructe
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Capsunile curatate se amesteca cu zaharul gelifiant si se zdrobesc bine. Se pun pe foc, invartindu-se

20 voturi    9 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    Cred ca este delicioasa,dar eu prepar gemurile si dulceturile clasic ,fara gelfix...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 august 2009

    Interesanta si tentanta reteta.

    • meryln116

      meryln116 (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Felicitari ! trebue sa aiba un gust deosebit, voi incerca neaparat.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Interesanta reteta,ca si combinatia de altfel.Cred ca aroma de cafea ii da un gust aparte.Eu raman la reteta clasica,fara gelfix.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Foarte buna reteta,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

9 voturi

Ingrediente

  • •500 gr nectarine
  • spalate
  • curatate de samburi si taiate cubulete
  • •500 gr piersici
  • spalate
  • curatatede samburi si taiate cubulete
  • •250 ml cafea gata preparata
  • •1 plic (25gr) gelfix extra 2:1
  • •coaja rasa de la 1 portocala
  • •sucul de la 1 lamaie
  • •500 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Nectar din pere padurete (salbatice) Nectar din pere padurete (salbatice)

 Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le

0 voturi    0 comentarii
45 min
Bauturi
Compot de piersici Compot de piersici

In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Sirop de cirese amare