Merele se spala , se curata de coaja , li se inlatura cotorul apoi se taie in cubulete mici .
Lamaia se curata de coaja si se taie fasii subtiri .
Se pune la fiert siropul din 250 ml apa si 1,2 kg zahar . Acesta este gata cand se tine de lingura . Se toarna peste mere si fasiile de lamaie , lasand sa fiarba circa 30 minute . Merele de vara fierb foarte repede , daca folositi alt soi de mere , fierbeti pana se inmoaie fructul respectiv . Se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde .
Se toarna gemul fiebinte in borcane apoi se sterilizeaza 10 minute in cuptor . Se scot si se pun in paturi , lasandu-le acolo pana la racirea completa .
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii