Merele se spala , se curata de coaja , li se inlatura cotorul apoi se taie in cubulete mici .
Lamaia se curata de coaja si se taie fasii subtiri .
Se pune la fiert siropul din 250 ml apa si 1,2 kg zahar . Acesta este gata cand se tine de lingura . Se toarna peste mere si fasiile de lamaie , lasand sa fiarba circa 30 minute . Merele de vara fierb foarte repede , daca folositi alt soi de mere , fierbeti pana se inmoaie fructul respectiv . Se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde .
Se toarna gemul fiebinte in borcane apoi se sterilizeaza 10 minute in cuptor . Se scot si se pun in paturi , lasandu-le acolo pana la racirea completa .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii