Merele se spala , se curata de coaja , li se inlatura cotorul apoi se taie in cubulete mici .
Lamaia se curata de coaja si se taie fasii subtiri .
Se pune la fiert siropul din 250 ml apa si 1,2 kg zahar . Acesta este gata cand se tine de lingura . Se toarna peste mere si fasiile de lamaie , lasand sa fiarba circa 30 minute . Merele de vara fierb foarte repede , daca folositi alt soi de mere , fierbeti pana se inmoaie fructul respectiv . Se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde .
Se toarna gemul fiebinte in borcane apoi se sterilizeaza 10 minute in cuptor . Se scot si se pun in paturi , lasandu-le acolo pana la racirea completa .
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii