Gogosarii se spala , se curata de seminte si se taie in bucati potrivite . Se pune la fiert apa impreuna cu otetul , sarea , zaharul si boabele de piper . Cand fierbe apa , se adauga gogosarii lasandu-i sa dea maxim doua clocote apoi se scot cu o spatula si se pun in borcane . Dupa umplerea borcanelor cu gogosari , se toarna zeama deasupra . Cu o lingura , vom lua din zeama cateva bobite de piper si o foaie de dafin pe care le vom pune in fiecare borcan . Zeama ramasa in oala nu o vom arunca .
Borcanele se vor tine descoperite pana a doua zi . E posibil ca peste noapte lichidul sa scada . Daca se intampla asta , vom completa cu zeama ramasa din ziua precedenta . Inchidem borcanele etans si le punem in camara .
Gogosarii conservati astfel se mentin tari o perioada lunga de timp . Daca borcanele sunt tinute in conditii optime , rezista pana la 2 ani .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii