Gogosari in otet

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Gogosari in otet

Ingrediente

  • * 3 kg gogosari
  • * 2 l apa
  • * 700 ml otet
  • * 100 g sare
  • * 250 g zahar ( se poate ajusta in f-ctie de gust )
  • * piper negru boabe
  • * foi de dafin

Mod de preparare

Gogosarii se spala , se curata de seminte si se taie in bucati potrivite . Se pune la fiert apa impreuna cu otetul , sarea , zaharul si boabele de piper . Cand fierbe apa , se adauga gogosarii lasandu-i sa dea maxim doua clocote apoi se scot cu o spatula si se pun in borcane . Dupa umplerea borcanelor cu gogosari , se toarna zeama deasupra . Cu o lingura , vom lua din zeama cateva bobite de piper si o foaie de dafin pe care le vom pune in fiecare borcan . Zeama ramasa in oala nu o vom arunca .

Borcanele se vor tine descoperite pana a doua zi . E posibil ca peste noapte lichidul sa scada . Daca se intampla asta , vom completa cu zeama ramasa din ziua precedenta . Inchidem borcanele etans si le punem in camara .

Gogosarii conservati astfel se mentin tari o perioada lunga de timp . Daca borcanele sunt tinute in conditii optime , rezista pana la 2 ani .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor