La inceput se prepara maiaua din 2 linguri de zahar, drojdie, 2 linguri de faina amestecate cu apa calduta si un praf de sare ca sa obtineti un aluat foarte subtire, ca si cel de clatite. Presarati deasupra cu putina faina si lasati castronul la cald vreo 25-30 minute sa creasca maiaua.
Intre timp cerneti faina intr-un lighean, faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale, un praf de sare, zaharul vanilat, untul topit in 150 ml apa calda, apoi adaugati maiaua si amestecati totul incepand din mijloc si adaugand din cand in cand apa si laptele caldut, pana incorporati toata faina si obtineti un aluat care nu se mai lipeste de maini si este elastic.
Presarati aluatul cu putina faina, acoperiti ligheanul cu un stergar curat si lasati-l la caldura sa creasca aluatul. Eu l-am pus afara la soare. Dupa vreo ora, incepeti sa portionati gogosile pe masa de bucatarie unsa cu ulei. Fiecare gogoasa va fi cam cat o lingura buna de aluat. Puneti tigaia cu uleiul la incins, la foc moderat, apoi puneti la prajit gogosile, cu mainile unse cu ulei, ca sa nu se lipeasca.
Daca folositi ulei de palmier, nu se face fum si miros in bucatarie. Dupa ce se prajesc pe ambele parti, scoateti gogosile pe hartie absorbanta, apoi mutati-le calde pe un platou. Pudrati-le cu zahar. Cine doreste le poate servi cu gem sau dulceata direct la masa. Se taie cu un cutit si se introduce in gogoasa cate o lingurita de gem sau dulceata. Pofta buna.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii