Intr-un bol incapator amestecati faina cu indulcitorul si drojdia si apoi treptat adaugati lapte caldut. La final incorporati in aluat si untul topit si caldut. Framantati repejor si foarte putin pana veti obtine un aluat ferm, dar elastic. Acoperiti bolul cu un prosopel si lasati-l la loc caldut pana isi dubleaza volumul (in jur de o ora, o ora si jumatate). Intre timp preparati amestecul aromat, asa numit-ul “zahar aromat”: amestecati indulcitor cu scortisoara si nucsoara, cu care veti pudra din belsug gogosile calde.
Gogosi aromate fara zahar
Pe masa infainata, rasturnati aluatul crescut si cu ajutorul unui pahar cu gura larga, taiati cercuri de aluat. Puneti cerculetele de aluat pe o foaie de copt si lasati-le la crescut 45 de minute, acoperite cu un prosopel.
Incingeti ulei de palmier intr-un ceaun incapator sau folositi friteusa, dupa cum doriti. Scufundati cerculetele de aluat, rand pe rand, in baia de ulei si prajiti-le circa 1 minut pe ambele fete. Scoateti-le pe un servetel absorbant, apoi pudrati-le cu “zaharul aromat”.
Serviti-le cat sunt calde! Dementiale, pufoase, super aromate. Pentru cei care isi fac griji in legatura cu indulcitorul va spun ca e foarte stabil termic, asa incat poate fi folosit fara grija in copturi, prajituri sau creme si nu are vreun gust sintetic sau “ciudat”. In cazul in care va hotarati sa folositi Green Sugar, de la Laboratoarele Remedia, va recomand sa folositi in prajituri, ceva mai putin, cantitativ vorbind, decat zaharul tos trecut la ingrediente, asta pentru ca senzatia de dulce e mai intensa decat in cazul zaharului alb obisnuit. Sau, cel putin, asa mi s-a parut mie.
Pofta buna la Gogosi aromate, fara zahar!
Reteta pregatita de Alice, @www.tarabucatelor.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii