autor:

cami.giana

» » Dulciuri diverse

Gogosi grecesti cu sirop de miere si pudrate cu scortisoara

Autor: cami.giana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 17 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cami.giana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 17 iulie 2012

Ingrediente
- 500 g faina un praf de sare 2 pliculete (14 g) drojdie uscata 540 ml apa 15g coaja rasa de portocale si coaja rasa de lamaie(sau ce cantitate doriti, in functie de aroma preferata puteti sa puneti doar una dintre ele ), Sirop: 4linguri miere de albine 200 ml apa 4 linguri zahara cateva cuisoare, scortisoara ulei pentru prajit.

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pune faina si drojdia intr-un castron si se amesteca bine. Se adauga si coaja rasa de portocala si lamaie, si se amesteca din nou.

Peste acest amestec turnati apa, putin cate putin, amestecand continuu cu o lingura de lemn, din centru spre margini, pana ce terminati de inglobat in faina toata cantitatea de apa si obtineti un aluat vascos, care se scurge de pe lingura.



Apoi se pune castronul la loc calduros (pe aragaz, cuptorul fiind aprins), acoperiti-l cu un prosop de bucatarie si lasati aluatul cca. 1 ora. Important este sa nu fie pus in curent. Pe timp de vara nu este neaparat nevoie sa stea pe aragaz, daca aveti unde sa il asezati cat mai la cald (de exemplu pe balcon daca il aveti inchis).



Dupa aproximativ 1 ora (eu am facut acest procedeu dupa aproximativ 45minute) aluatul isi va dubla volumul si va avea un aspect spumos, cu mici balonase formate la suprafata.

Luati-va la indemana un pahar cu apa rece (in care veti inmuia lingurita cu care veti pune aluat in wok, eu am folosit un mic ceaunel, dupa fiecare gogoasa) si puneti ulei din belsug la incins la foc mediu spre mic (uleiul trebuie sa fie bine incins, insa daca uleiul este prea fierbinte gogosile se vor rumeni foarte repede la suprafata, interiorul ramanand insa mai crud; pe de alta parte, daca uleiul nu este suficient de fierbinte gogosile vor trebui sa stea prea mult pana sa se rumeneasca, absorbind astfel mult ulei, ceea ce iarasi nu este de dorit).

Daca uleiul este bine incins (puteti face proba cu o gogoasa – o puneti in ulei si ea trebuie sa se umfle si sa se ridice imediat la suprafata, fara a se rumeni insa foarte repede la exterior), incepeti si luati cu lingurita aluat si puneti-l in tigaie (dupa fiecare gogoasa inmuiati lingurita in apa rece). Nu aglomerati prea tare tigaia, asa incat sa aveti timp sa va ocupati de ele.



Intoarceti-le o data, maxim de doua ori pe fiecare parte (nu trebuie lasate foarte mult, doar cat sa se faca aurii), dupa care scoateti-le (cu o spumiera) pe prosop absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei.



Dupa ce s-au scurs de ulei, asezati-le pe un platou nu perfect plat daca se poate pe unul cu margini inalte pentru a fi pudrate cu scortisoara si a se turna peste ele siropul de miere( se pune la foc mic apa, zaharul, mierea si cuisoarele si se fierb doar cat sa se topeasca bine zaharul si sa se omogenizeze bine compozitia; inainte de a fi turnat peste gogosele se scot cuisoarele). Va ies foarte multe, eu nu le-am numarat, dar oricum peste 50 bucati.





Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi grecesti cu sirop de miere si pudrate cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Napolitane cu crema de eugenii

Napolitane cu crema de eugenii

Mai intai pregatim crema astfel: maruntim eugeniile bine de tot, adaugam laptele cate putin atat

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mango si mandarine

Prajitura cu mango si mandarine

Se amesteca ouale cu zaharul, apoi se adauga apa minerala, uleiul, faina amestecata cu praful de

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • cami.giana

    cami.giana (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    multumesc!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Mie imi place scortisoara, deci gogosile tale trebuie sa fie tare bune.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Foarte aromate!*****

    • cami.giana

      cami.giana (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Eu sunt sigura! Multumesc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Cred ca sunt delicioase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 500 g faina un praf de sare 2 pliculete (14 g) drojdie uscata 540 ml apa 15g coaja rasa de portocale si coaja rasa de lamaie(sau ce cantitate doriti
  • in functie de aroma preferata puteti sa puneti doar una dintre ele )
  • Sirop: 4linguri miere de albine 200 ml apa 4 linguri zahara cateva cuisoare
  • scortisoara ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de cami.giana
cartofi  prajiti

cartofi prajiti

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja impreuna cu usturoiul. Se lasa la fiert aproximativ

2 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofii se curata de coaja(sau se spala f bine), se taie pai si se lasa in apa, in sita, aproximativ

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
savarine

savarine

Intr-un castron se amesteca faina si drojdia. Se adauga zaharul, laptele cald si ouale si se amesteca(se

9 voturi    3 comentarii
12h
Dulciuri diverse

cami.giana (Chef de cuisine)

multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rafaello cu ricotta