Invata sa pregatesti gogosi pufoase si aromate cu aceasta reteta simpla si delicioasa. Ideala pentru momentele in care vrei un desert savuros, perfect pentru intreaga familie!
1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie.
2. Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu drojdia inmuiata in lapte, oul, untul topit, praful de sare, coaja rasa de lamaie si laptele caldut. Framantam aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5-10 minute pana se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.
3. Din aluatul crescut intindem o foaie de 5-6 mm grosime. Taiem gogosile cu un pahar mare (diametru 7-8cm) si le lasam sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit.
4. Dupa ce s-au racorit, le pudram cu zahar si le servim.
Incearca si reteta de gogosi rasucite, gogosi rapide cu iaurt sau gogosi vanilate de post. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii