Gratar pe disc

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Gratar pe disc

Ingrediente

  • 400 gr carne pt gratar
  • 2-3 pulpite de pui
  • 1 kg de cartofi
  • 30 gr de slanina de porc
  • 200 gr de untura de porc
  • 200 ml de bere amestecata cu vin alb
  • sare,piper,condimente,praf de usturoi

Mod de preparare

E o reteta grozava ! dar din pacate,din cauza acestei retete a ajuns agricultura Romaniei la 0...de ce?

1 aceste discuri sant folosite la lucrari agricole(grapa cu discuri),ei si cineva a descoperit ca se poate face de mancare in ele si va dati seama ce a urmat...s-au furat toate.

2 neavand cu ce lucra pamantul ne-am pus pe gratarit si chefuit si am lasat terenurile in paragina.

3 cu toate ca au aparut tot felul de aparate de prelucrat pamantul tot degeaba...fiindca dupa ce n-eam invatat cu lenea ne-o fost rusine a mai muncii

Reteta:

Carnea o condimentam si o lasa la macerat in bere si vin cam 2 ore.Facem foc sub disc si il lasam sa se incinga.Punem slanina taiata felii pe marginea discului,o lasam sa se topeasca,pe urma punem carnea sub slanina,in asa fel incat sa absoarba grasimea de la slanina.Carnea o prajim in sange.Cand e gata carnea punem untura la topit si cand s-a incins adaugam cartofii taiati pai.Carnea o punem peste cartofii pai si cand sant aproape gata cartofii,prajim in untura si carnea pana devine crocanta.Se serveste cu salata de legume de gradina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise